Το περιεχόμενο είναι ο βασιλιάς του SEO, Είναι ο παράγοντας με τη μεγαλύτερη βαρύτητα όταν βελτιστοποιούμε έναν ιστότοπο. Μέσα στο περιεχόμενο περιλαμβάνονται και τα media με τη μορφή εικόνων, βίντεο, infographics, δημιουργικών και GIF. ΕΈουν γίνει μια από τις πιο σημαντικές πτυχές κατά την οικοδόμηση ενός δικτυακού τόπου αυτές τις μέρες. Μπορούν άμεσα να φέρουμε χρώμα στο χώρο και να βοηθήσουμε να γίνει πιο ζωντανό το περιεχόμενο. Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο οι εικόνες βοηθούν είναι ότι προσελκύουν την προσοχή των αναγνωστών και προκαλούν συναισθήματα.

Λοιπόν, δεν είναι μύθος! Οι εικόνες βοηθούν στο SEO για τον ιστότοπό σας. Οι εικόνες παρέχουν προοπτική σε μακρά μορφή περιεχομένου που ανεβαίνει στον ιστότοπό σας. Η προσθήκη εικόνων, βίντεο, infographics ή οποιασδήποτε άλλης μορφής μέσων στα ιστολόγιά σας μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την αναγνωσιμότητα. Η προσθήκη στιγμιότυπων οθόνης ή γραφημάτων μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση αξιοπιστίας για το περιεχόμενό σας.

Οι περισσότεροι επισκέπτες στον ιστότοπό σας θα θέλουν να απεικονίσουν αυτό που περιγράφετε. Εάν περιγράφετε εκτενώς ένα συγκεκριμένο προϊόν ή μια υπηρεσία που προσφέρετε, είναι λογικό να συμπεριλάβετε εικόνες τους. Θα μπορούσατε επίσης να προσπαθήσετε να απεικονίσετε τη διαδικασία που ακολουθεί η επιχείρησή σας για την προμήθεια του προϊόντος. Ή αν προσφέρετε μια υπηρεσία, μπορούν να χρησιμοποιηθούν εικόνες της ομάδας και των επαγγελματιών που υλοποιούν την υπηρεσία.

Πώς μπορώ να επιλέξω εικόνες;

Η φυσική σκέψη που οι έμποροι ή οι ιδιοκτήτες επιχειρήσεων τείνουν να έχουν κατά την παραλαβή εικόνων για την ιστοσελίδα τους, είναι να πάνε με εικόνες υψηλής ανάλυσης. Αν και η πρόθεσή σας μπορεί να είναι στραμμένη προς τη σωστή κατεύθυνση, οι εικόνες υψηλής ανάλυσης δεν είναι η καλύτερη επιλογή για ιστοσελίδες. Αυτά είναι αρχεία με τεράστια μεγέθη και καταλήγουν σε αύξηση του χρόνου φόρτωσης του ιστότοπου. Τι συμβαίνει τότε; Το ποσοστό εγκατάλειψης για τον ιστότοπό σας αυξάνεται και η Google βαθμολογεί τον ιστοχώρο σας χαμηλά στην εμπειρία του χρήστη!

Περάστε λίγο χρόνο και αποφασίστε για τις εικόνες που πρόκειται να ανεβαίνουν στον ιστότοπο. Χρησιμοποιείτε πάντα εικόνες σχετικές με το περιεχόμενο. Όσο πιο σχετικές είναι οι εικόνες για το περιεχομένου σας, τόσο ψηλότερα η Google θα ταξινομήσει τη σελίδα σας.

Χρησιμοποιήστε όσο το δυνατόν περισσότερες πρότυπες εικόνες για την ιστοσελίδα της επιχείρησής σας. Ενώ οι περισσότεροι ιστότοποι τείνουν να αγοράζουν εικόνες, μπορείτε να κάνετε το εμπορικό σήμα σας ξεχωρίζει χρησιμοποιώντας εικόνες από τη πραγματική ζωή της ομάδας σας ή από  τις υπηρεσίες που προσφέρετε.

Αν δεν μπορείτε να ανεβάσετε τις δικές σας εικόνες, δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε δωρεάν εικόνες από τις πολλές πλατφόρμες του διαδικτύου. Θα μπορούσατε να προσπαθήσετε να αναζητήσετε σχετικές εικόνες σε unspalsh.com , freepik.com ή pixabay.com . Μην ξεχάσετε να δώσετε στοιχεία του ιδιοκτήτη όταν χρησιμοποιείτε εικόνες από μια πλατφόρμα που το απαιτεί.

Βασικοί δείκτες βελτιστοποίησης της εικόνας

Λένε ότι μια εικόνα αξίζει χίλιες λέξεις. Πολλά περισσότερα όμως να ξέρετε αξίζει μια σωστά τοποθετημένη εικόνα στον ιστότοπό σας. Πρέπει να γνωρίζετε πώς τα προγράμματα ανίχνευσης αναζήτησης μπορούν να τα διαβάσουν ακριβώς σε τι αναφέρεται η εικόνα και πώς οι επισκέπτες της ιστοσελίδας τους πρόκειται να τα αντιληφθούν την εικόνα.

(Image Optimization: Alt Text) , Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ετικέτες ALT της εικόνας σας. Τι είναι οι ετικέτες ALT ; Λοιπόν, είναι ουσιαστικά μια περιγραφική φράση που πρέπει να συμπληρώσετε για τις εικόνες σας.

Image Optimization

Αυτά εμφανίζονται όταν ένας επισκέπτης ιστότοπου δεν μπορεί να δει μια εικόνα για κάποιο λόγο. Αλλά το βασικότερο είναι ότι οι ετικέτες ALT βοηθούν να μεταφέρετε το σωστό μήνυμα στις μηχανές αναζήτησης και βοηθούν στην ευρετηρίαση. Θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να συμπεριλάβετε στις ετικέτες σας ALT τις λέξεις-κλειδιά που στοχεύετε, και για το LOCAL SEO πρέπει να περιλαμβάνουν και το ονόματα τοποθεσιών.

Βελτιστοποιήστε τις εικόνες σαςΒελτιστοποιήστε τις εικόνες σας

Πρέπει επίσης να δώσετε προσοχή στο όνομα αρχείου της εικόνας που μεταφορτώνετε. Το όνομα πρέπει να είναι σχετικό με το τι είναι η εικόνα. Τοποθετήστε τις λέξεις-κλειδιά που στοχεύετε, σην αρχή του ονόματος αρχείου. Δοκιμάστε να συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά τοποθεσίας στο όνομα της εικόνας.

Image Optimization

Η βελτιστοποίηση μιας εικόνας περιλαμβάνει όμως και τη συμπίεση στο σωστό μέγεθος. Αυτό γίνεται έτσι ώστε να γίνεται εύκολη η λήψη και η μείωση της ταχύτητας φόρτωσης του site. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ποικίλο αριθμό εργαλείων διαθέσιμων στο διαδίκτυο για να συμπιέσετε τις εικόνες σας όπως το jpegmini ή το imageoptim . Βεβαιωθείτε ότι η εικόνα που μεταφορτώνετε έχει τις σωστές διαστάσεις, διαφορετικά μπορεί να επηρεαστεί η ευθυγράμμισή σας.

Κατά την χρήση των εικόνων σας, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι ανταποκρίνονται σωστά στις κινητές συσκευές. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα plugin WordPress για να το διασφαλίσετε.

Ο τίτλος της εικόνας είναι ένα άλλο σημαντικό βήμα που βοηθά το SEO. Θα μπορούσατε να προσθέσετε λεπτομέρειες τις τοποθεσίας στους υπότιτλους εικόνας σας για να το κάνετε πιο σχετικό στο LOCAL SEO.

Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι οι πληροφορίες σχετικά με τις εικόνες που χρησιμοποιείτε περιλαμβάνονται στον υπάρχοντα χάρτη ιστοτόπου XML του ιστότοπού σας. Εάν όχι, μπορείτε να δοκιμάσετε και να δημιουργήσετε ξεχωριστό χάρτη ιστότοπου για τις εικόνες σας.

Τέλος, μην ξεχάσετε να κάνετε τη σελίδα να είναι όμορφη και ευανάγνωστη . Δώστε προσοχή στις αναλογίες της εικόνας και την ευθυγράμμιση σε σχέση με το περιεχόμενο. Εάν έχετε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες σωστά αλλά δεν το κάνετε να φανεί όμορφο στο τέλος, οι πιθανότητες είναι πολύ μεγάλες οι χρήστες σας θα αφήσουν γρήγορα τον ιστότοπο σας και να μεταφερθούν σε κάποιον άλλον πιθανότατα και ανταγωνιστή σας.

Εικόνες – Image Optimization δείτε και αυτό το άρθρο.