Τοπικό SEO2022-04-08T22:20:55+03:00

Τι είναι το Τοπικό SEO;

Το τοπικό SEO είναι η πρακτική της βελτιστοποίησης ενός ιστότοπου προκειμένου να αυξηθεί η επισκεψιμότητα του, οι υποψήφιοι πελάτες του αλλά και το όνομα την επιχείρησης σε σχέση με την τοπική αναζήτηση. Οι βασικότερες εργασίες που σχετίζονται με το τοπικό SEO περιλαμβάνουν: την εύρεση λέξεων ή φράσεων κλειδιών όπου περιλαμβάνουν και το ονομασία του τόπου που υποστηρίζει η επιχείρηση, τη βελτιστοποίηση του προφίλ Google My Business μιας επιχείρησης, αλλά και τη δημιουργία αναφορών «NAP».

Γιατί είναι σημαντικό το Τοπικό SEO;

Το 46% όλων των αναζητήσεων στο Google έχουν «τοπική πρόθεση»

Το 46% όλων των αναζητήσεων στο Google έχουν «τοπική πρόθεση», δηλαδή, για παράδειγμα “κλειδαράς γλυφάδας” και όχι απλά κλειδαράς. Και το 74% των καταναλωτών που αναζητούν κάτι τοπικό στο τηλέφωνό τους επισκέπτονται ένα κατάστημα εκείνη την ημέρα. Αυτά είναι τα στατιστικά στοιχεία που αλλάζουν τη λογική εύρεση λέξεων κλειδιών αλλά και που θα στοχεύσουμε όταν εργαζόμαστε στη βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας μας για τις μηχανές αναζήτησης.

Τοπικό SEO

Δεδομένα απο: Search Engine Roundtable

*
Τοπικό SEO

Δεδομένα απο: Google

Τοπικό SEO αύξηση αναζητήσεων

Οι τοπικές αναζητήσεις με τη φράση “κοντά μου” έχουν αυξηθεί κατά 150% τα τελευταία 2 χρόνια

Με τη χρήση των κινητών τηλεφώνων να έχει εκτοξευθεί και έχοντας όλοι δεδομένα στο κινητό τους καταλαβαίνετε ότι και ο όγκος αναζητήσεων προς τις μηχανές έχει αλλάξει στατιστικά και υπερτερούν οι αναζήτησης από τα κινητά τηλέφωνα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όχι μόνο να αυξηθούν οι συνολικές αναζήτησης (για παράδειγμα προς τη Google έφτασε το 2019 τις 3,5 δις ανά ημέρα) αφού τα κινητά τα έχουμε πάνω μας συναίχεια και όπου βρεθούμε κάτι θα αναζητήσουμε, αλλά άλλαξε και το τρόπο σκέψης πάνω στην αναζήτηση.

  1. Αφού βρισκόμαστε σε μια περιοχή ρωτάμε για το καλύτερο καφέ εκεί “καλύτερος καφές γλυφαδας”
  2. Αν χάσουμε τα κλειδιά μας στις δυο το πρωι αμέσως θα ψαξουμε “κλειδαρασ κοντα μου” ή τοπικά “κλειδαράσ γλυφαδα” για παράδειγμα
  3. Αν υπάρχει πρόβλημα στο λάστιχο από το αυτοκίνητο μας ρωτάμε “βουλκανιζατερ κοντά μου”
  4. Αν θέλουμε να απολυμάνουμε το χώρο μας (βλέπε πανδημία 2020) ρωτάμε “απολυμάνσεις αθήνα”

Όλα τα παραπάνω όπως καταλαβαίνετε έχουν ενισχυση την τοπική αναζήτηση (local Seo) και φυσικά και οι ανθρώποι που ασχολούνται με τη βελτιστοποίηση ιστοσελίδων να δίνουν έμφαση για τις μικρομεσαίες επιχειρησης στο local Seo.

*

Τοπικό SEO το πρέπει να κάνω;

Το 63% της επισκεψιμότητας οργανικής αναζήτησης της Google προέρχεται από κινητές συσκευές

Με τα παραπάνω στατιστικά καταλαβαίνετε ότι όταν ξεκινήσετε να κατασκευάζεται την ιστοσελίδα σας πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το θέμα που θα επιλέξετε να είναι απόλυτα συμβατό με τις κινητές συσκευές.

Δείτε αν είναι η ιστοσελίδα σας φιλική προς κινητές συσκευές;

Καθώς χτίζεται τη σελίδα σας να έχετε ψάξει ποια όχι μόνο για λέξεις κλειδιά γενικά για SEO αλλά σκεφτείτε όλα τα παραπάνω.

Το Google Keyword Planner σας δίνει δεδομένα όγκου αναζήτησης για συγκεκριμένες γεωγραφικές περιοχές. Φυσικά υπάρχουν πολλές online υπηρεσίες για εύρεση κλειδιών αλλά δυστυχώς λίγο με τα Ελληνικά αλλά και γενικά με τους χαμηλούς όγκους αναζητήσεων δεν δίνουν πάντα τα αποτελέσματα που θα θέλαμε. Μια πολύ ακλή πρόταση ακόμα απλά να το δείτε σαν μάθημα περισσότερο να δείτε πως δουλεύει η λογική των λέξεων κλειδιών δείτε στο neilpatel

Τοπικό-SEO-αναζητησεις-απο-κινητα

Δεδομένα απο: Oberlo.co

Ξέρετε τι είναι το Προφίλ σας στο Google My Business? Στη αρχική μας σελίδα όπου αναφέρουμε τις υπηρεσίες μας λέμε δημιουργία πλήρη Google Account! το έχε δει? ναι είναι δωρεάν απο εμάς η κατασκευή ή η διόρθωση του υπάρχοντος αφού εμείς θα κατασκευάσουμε τη σελίδα σας. Τώρα τι οφέλη έχει το σωστό GMB? Δείτε εδω “Παράγοντες κατάταξης τοπικής αναζήτησης” το GMB επηρεάζει σε ποσοστό 25,12% τη κατάταξή σας στη τοπική αναζήτηση, φοβερό? και τα περισσότερα sites δεν διαθέτουν καν τη πληροφορία που δίνει το Google my business.

Γνωρίζετα ότι:
Για όποια απορία σας πάνω στο τοπικό SEO επικοινωνήστε μαζί μας.

Θέλω επικοινωνία:

*
*
*
*

Share This Story, Choose Your Platform!

Go to Top