Τα προηγούμενα χρόνια, οι επιχειρήσεις έπρεπε να διαφημιστούν σε συμβατικές πλατφόρμες, όπως έντυπη, αλληλογραφία και
τηλεόραση. Αν και είναι ακόμη επίκαιρες, η επιρροή τους έχει μειωθεί σημαντικά. Οι καταναλωτές βρίσκουν πλέον εταιρείες στο διαδίκτυο,
ειδικά σε κινητές συσκευές, καθιστώντας τις διαδικτυακές πλατφόρμες το κλειδί για το μάρκετινγκ. Στον σημερινό διαδικτυακό κόσμο, δεν υπάρχει πλατφόρμα με μεγαλύτερη επιρροή από το Google My Business.

Η Google προσφέρει ένα δωρεάν εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιήσει κάθε επιχείρηση. Είναι η πλατφόρμα Google My Business (GMB). Ουσιαστικά GMB είναι ένας διαδικτυακός πίνακας πληροφοριών. Το GMB εμφανίζει το όνομα, τη διεύθυνση, τον αριθμό τηλεφώνου, τις ώρες, το προϊόν της εταιρείας σας και πληροφορίες υπηρεσιών, προιόντων και αναρτήσεις.

Τα οφέλη του Google My Business
Η επιχείρησή σας εμφανίζεται όταν ένα άτομο χρησιμοποιεί την Αναζήτηση Google ή τους Χάρτες Google για να αναζητήσει το όνομα της επιχείρησής σας, προϊόντα ή υπηρεσίες που παρέχετε.

Σύμφωνα με την Google: (https://www.thinkwithgoogle.com/data/mobile-near-me-searches/).
«Το 76% των ανθρώπων που αναζητούν πράγματα στο smartphone τους, επισκέπτονται μια σχετική επιχείρηση
μέσα σε μια ημέρα και το 28% αυτών των αναζητήσεων καταλήγουν σε αγορά.”

Η σημασία της εύρεσης στις αναζητήσης
Καθώς περισσότερες από τις μισές διαδικτυακές αναζητήσεις είναι χωρίς επωνυμία αλλά όλο και ποιο συχνά με τη χρήση της λέξεις “κοντά μου” (για παράδειγμα “κλειδαράς κοντά μου” έναντι “κλειδαρας ανω γλυφαδα”), είναι υψίστης σημασίας να σας βρουν στο διαδίκτυο με όποιο απο τους παραπάνω τρόπους. Όταν βρεθεί, η επιχείρησή σας χρειάζεται να έχετε βεβαιωθεί ότι όλα όσα βρίσκουν οι πελάτες σας που ρωτούν είναι ακριβή. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για επιχειρήσεις με πολλές τοποθεσίες και πολλές σελίδες GMB. Η σωστή ρύθμιση ενός μόνο GMB και πολλαπλών σελίδων GMB είναι ένα δύσκολο έργο για διαχείριση.

Ως εκ τούτου, εμείς στη webmarketing-greece απλοποιήσαμε τη διαδικασία και αναπτύξαμε μια λίστα ελέγχου για βοήθεια.

ΛΙΣΤΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΡΥΘΜΙΣΗΣ GMB

1. Ρυθμίστε τον Λογαριασμό σας Google

 • Δημιουργήστε ένα email λογαριασμού Google για συγκεκριμένες επιχειρήσεις, όπως GMB.Management.businessName@gmail.com.
  Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μια συγκεκριμένη διεύθυνση email αφιερωμένη στο GMB.
 • Βεβαιωθείτε ότι όλες οι πληροφορίες λογαριασμού τεκμηριώνονται σε μια ασφαλή, εύκολη στην κοινή χρήση τοποθεσία πρόσβασης. πραγματικά δεν ξέρετε πόσες επιχειρήσεις χάνουν τις πληροφορίες (login) και παράλληλα τη πρόσβασης λογαριασμού.
 • Εάν η διαχείριση πολλών τοποθεσιών στο Google My Business είναι υπερβολική για ένα άτομο,
  μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πρόσβαση κατόχου για να ορίσετε άλλους διαχειριστές για την ενημέρωση των πληροφοριών της επιχείρησης, την προσθήκη φωτογραφιών, και απαντήσης σε κριτικές. Συνιστούμε μια υβριδική προσέγγιση κεντρικής διαχείρισης με αποκεντρωμένη εισροή.
 • Προσδιορίστε έναν διαχειριστή από κάθε τοποθεσία που θα αναλάβει την ευθύνη για την προσθήκη εικόνων, τον έλεγχο καταχωρίσεων, και διασφαλίζοντας ότι οι πληροφορίες είναι ενημερωμένες. Έχοντας έναν τοπικά αναγνωρισμένο διαχειριστή θα εξασφαλίσει την επαλήθευση η διαδικασία γίνεται γρήγορα εάν έχετε λιγότερες από 10 τοποθεσίες.
 • Αναπτύξτε μια ομάδα διαχήρησης GMB για να διασφαλίσετε ότι όλες οι τοποθεσίες παρέχουν νέο περιεχόμενο.

2. Βασική ρύθμιση του Google My Business για τοποθεσία μεμονωμένων και πολλαπλών υποκαταστημάτων

 • Για σελίδες μαζικής τοποθεσίας (10 ή περισσότερες) (https://support.google.com/business/answer/3217744?hl=el)
  Ακολουθούν οδηγίες για τη ρύθμιση της μαζικής διαχείρισης τοποθεσίας
 • Για λιγότερες από 10 τοποθεσίες, οι επιχειρήσεις δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για μαζική διαχείριση και θα πρέπει να διεκδικήσουν,
  επαληθεύστε και διαχειριστείτε κάθε τοποθεσία ξεχωριστά. (https://support.google.com/business/answer/2911778)
 • Για κάθε καταχώριση στο Google My Business, η διεύθυνση τοποθεσίας πρεπει να είναι ακριβής και συνεπής. Μην συμπεριλάβετε πληροφορίες διεύθυνσης στο όνομα της επιχείρησης. ΠΡΟΣΟΧΗ ακριβές NAP (όνομα, διεύθυνση και τηλέφωνο)
 • Η διεύθυνση URL που χρησιμοποιείται θα πρέπει να συνδέεται με τον ιστότοπο τοποθεσίας υποκαταστήματος: www.site.
  com/location/ypokatastima-glyfadas, όχι η κύρια διεύθυνση URL της εταιρείας. Η Google θεωρεί τον ιστότοπό σας περισσότερο
  επίσημη πηγή πληροφοριών σχετικά με την τοποθεσία της επιχείρησής σας, ώστε να διασφαλίζεται η πρόσβαση της Google σε αυτήν
  ουσιώδης πληροφορία.
 • Μία συνεπής κύρια κατηγορία επιχειρήσεων και έως δύο δευτερεύουσες κατηγορίες που μοιράζονται μεταξύ τους
  όλες τις τοποθεσίες.
 • Προσθέστε τουλάχιστον οκτώ φωτογραφίες με πολύ καλή ποιότητα και μεγάλου όγκου (σε mb).
 • Προσθέστε ώρες λειτουργίας υποκαταστημάτων και κρατήστε τις ενημερωμένες.
 • Προσθέστε μια συνοπτική περιγραφή επιχείρησης.
 • Μια λίστα με όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες με περιγραφές.

3. Προηγμένες βελτιστοποιήσεις Google My Business

 • Ανεβάστε νέες φωτογραφίες σε κάθε τοποθεσία κάθε μήνα. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει φωτογραφίες από το εσωτερικό και το εξωτερικό χώρο της τοποθεσία του υποκαταστήματος.
 • Προσθέστε τουλάχιστον δέκα ερωτήσεις που έχουν προστεθεί από τον ιδιοκτήτη. Αυτές μπορούν να κοινοποιηθούν μεταξύ των υποκαταστημάτων.
 • Ρωτήστε τους πελάτες για κριτικές και ευχαριστήστε τους πελάτες για τις κριτικές που σας παρέχουν ακόμα και για τις αρνητικές.
 • Χρησιμοποιήστε τις εβδομαδιαίες αναρτήσεις Google για να επισημάνετε προσφορές, περιεχόμενο και εκδηλώσεις. Οι μηχανές αναζήτησης Google λατρεύουν το νέο περιεχόμενο.
 • Διατηρήστε τις ώρες ενημερωμένες. Βεβαιωθείτε ότι όλες οι αργίες είναι τεκμηριωμένες.

Το Google My Business μπορεί να είναι το πιο αποτελεσματικό νέο επιχειρηματικό εργαλείο των μικρών ή και μεγάλων καταστημάτων. Σύμφωνα με την έρευνα του Brighted όταν εμφανιζόμαστε στο τοπικό πακέτο της Google μέσα στη τριάδα σε κινητό, μπορεί να απολάυσουμε το το 55% των κλικ  (https://www.brightedge.com/blog/help-local-customers).

Εάν η επιχείρησή σας δεν εμφανίζεται εκεί, χάνετε το μισό δυνητικό κοινό σας. Η σημασία του Google My Business ως μέρος ενός ευρύτερου τοπικού SEO πρέπει πλέον να είναι βασίκος σας στόχος

Για να διαχειριστείτε αποτελεσματικά πολλά GMB, είναι ζωτικής σημασίας να επιλέξετε έναν ψηφιακό συνεργάτη που κατανοεί το επιχειρηματικό σας μοντέλο και τη σημασία της εμπειρίας πελάτη/μέλους. Η webmarketing-greece μπορεί να σας κάνει να βρίσκεσται μέσα στις τρεις τοπικές επιχειρήσης στη γεωγραφική σας περιοχή. Η webmarketing-greece οδηγεί στην ανάπτυξη εστιάζοντας στην τοπική κατάταξη της Google, βελτιστοποιώντας το ψηφιακό αποτύπωμα της επιχείρησής σας, το τοπικό σας SEO

Για να μάθετε περισσότερα, μεταβείτε στη διεύθυνση https://webmarketing-greece.eu/contact-us/ ή καλέστε στο 2114079717.