Προσπαθήσατε να ανεβάσετε ένα αρχείο στη βιβλιοθήκη πολυμέσων ή να φορτώσετε να κάνετε εισαγωγή προϊόντων με csv ή txt αρχείο στο e-shop που κατασκευάσατε με Woocommerce και λάβατε το σφάλμα “Λυπούμαστε, αυτός ο τύπος αρχείου δεν επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας.”, μπορεί να αισθάνεστε μπερδεμένοι ως προς το πώς να προχωρήσετε. Ευτυχώς, υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να διορθώσετε το σφάλμα και να επαναφέρετε τα πράγματα στο φυσιολογικό.

Σε αυτό το άρθρο, θα σας δείξουμε ένα απλό τρόπο για να επιλύσετε το σφάλμα και να ανεβάσετε οποιοδήποτε αρχείο στον ιστότοπό σας στο WordPress. “Συγγνώμη, αυτός ο τύπος αρχείου δεν επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας” στο WordPress. Στη συνέχεια,

Κατανόηση του σφάλματος “Συγγνώμη, αυτός ο τύπος αρχείου δεν επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας” στο WordPress

Ο λόγος πίσω από αυτό το σφάλμα WordPress είναι πολύ πιο ξεκάθαρος από ό, τι μπορεί να φαίνεται. Μπορεί να μην το γνωρίζετε, αλλά το WordPress έχει περιορισμούς στους τύπους αρχείων που μπορείτε να ανεβάσετε. Το σφάλμα “Λυπούμαστε, αυτός ο τύπος αρχείου δεν επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας” εμφανίζεται όταν προσπαθείτε να ανεβάσετε έναν απαγορευμένο τύπο αρχείου.

webmarketing-greece.eu

Ο λόγος πίσω από αυτούς τους περιορισμούς είναι η αποτροπή ζητημάτων ασφαλείας λόγω ευπάθειας κατά τη μεταφόρτωση αρχείων . Η τυχαία ή σκόπιμη μεταφόρτωση κακόβουλων εκτελέσιμων αρχείων θα μπορούσε να προκαλέσει μόνιμη ζημιά στον ιστότοπό σας. Άλλοι μπορούν να δώσουν στους χάκερ πρόσβαση στον ιστότοπό σας ή στον διακομιστή σας.

Ωστόσο, ενώ αυτό το σφάλμα σας εμποδίζει να ανεβάσετε αρχεία στον ιστότοπό σας, το κάνει και για τους χρήστες σας. Χωρίς κανένα «οδόφραγμα», σχεδόν οτιδήποτε θα μπορούσε να ανέβει στον ιστότοπό σας, κάτι που φυσικά εγκυμονεί μεγάλο κίνδυνο.

Με λίγα λόγια, το σφάλμα “Λυπούμαστε, αυτός ο τύπος αρχείου δεν επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας.” υπάρχει για την προστασία του ιστότοπού σας και σίγουρα δεν είναι το χειρότερο σφάλμα WordPress που θα μπορούσατε να συναντήσετε. Ακόμα κι έτσι, αν πρέπει να ανεβάσετε έναν απαγορευμένο τύπο αρχείου, αυτό το καλοπροαίρετο σφάλμα εξακολουθεί να παρουσιάζει πρόβλημα.

Πώς να διορθώσετε το σφάλμα “Λυπούμαστε, αυτός ο τύπος αρχείου δεν επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας” στο WordPress

Εάν θέλετε να επιτρέψετε τη μεταφόρτωση όλων των τύπων αρχείων, μπορείτε να το κάνετε με επεξεργασία του  wp-config.php  – το αρχείο που περιέχει πληροφορίες που σχετίζονται με τη βάση δεδομένων του ιστότοπού σας. Για άλλη μια φορά, θα θέλετε να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του ιστοτόπου σας σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά κατά την επεξεργασία.

Στη συνέχεια, θα αποκτήσετε πρόσβαση στο  wp-config.php χρησιμοποιώντας FTP, όπως περιγράψαμε στην προηγούμενη μέθοδο. Το αρχείο θα πρέπει να βρίσκεται στον ριζικό κατάλογο του ιστότοπού σας. Επιλέξτε  Προβολή/Επεξεργασία για να ανοίξετε το πρόγραμμα επεξεργασίας κειμένου.

wp-config-edit

Μπορείτε να προσθέσετε τον ακόλουθο κώδικα στο αρχείο, οπουδήποτε πάνω από τη γραμμή που διαβάζει “/* Αυτό είναι όλο, σταματήστε την επεξεργασία.

define('ALLOW_UNFILTERED_UPLOADS', true);

ALLOW_UNFILTERED_UPLOADS

Αποθηκεύστε τις αλλαγές σας όταν ολοκληρώσετε την επεξεργασία. Λάβετε υπόψη ότι αυτό σημαίνει ότι τίποτα δεν θα εμποδίσει εσάς ή τους χρήστες να ανεβάσετε κατά λάθος (ή σκόπιμα) κακόβουλα αρχεία στον ιστότοπό σας, επομένως ίσως είναι συνετό να δοκιμάσετε άλλες επιλογές πριν καταφύγετε σε αυτήν.

συμπέρασμα

Τα σφάλματα WordPress μπορεί να προκαλέσουν αναποδιές όταν κάνετε αλλαγές στον ιστότοπό σας. Ωστόσο, όταν πρόκειται για το σφάλμα Λυπούμαστε, αυτός ο τύπος αρχείου δεν επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας, υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες λύσεις που σας επιτρέπουν να ανεβάσετε αρχεία που το WordPress δεν επιτρέπει από προεπιλογή.

Σε αυτό το άρθρο, συζητήσαμε τι προκαλεί αυτό το σφάλμα στο WordPress και γιατί υπάρχει. Στη συνέχεια δώσαμε τέσσερις πιθανές λύσεις για τη διόρθωση του σφάλματος:

  1. Προσθέστε επιτρεπόμενους τύπους αρχείων αλλάζοντας τις ρυθμίσεις πολλαπλών ιστότοπων του WordPress.
  2. Τροποποιήστε τους εγκεκριμένους τύπους αρχείων χρησιμοποιώντας ένα πρόσθετο.
  3. Χρησιμοποιήστε το φίλτρο upload_mimes επεξεργάζοντας το αρχείο functions.php του θέματός σας .
  4. Επιτρέψτε τις μη φιλτραρισμένες μεταφορτώσεις στο αρχείο wp-config.php .

Έχετε ερωτήσεις σχετικά με το σφάλμα Συγγνώμη, αυτός ο τύπος αρχείου δεν επιτρέπεται για λόγους ασφαλείας στο WordPress; Ενημερώστε μας στην παρακάτω ενότητα σχολίων!