Η ταχύτητα φορτώσεις των ιστοσελίδων είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες που μπορεί μια μηχανή αναζήτησης να την διαλέξει μεταξύ κάποιον χιλιάδων ιστοσελίδων με το ίδιο θέμα (πρέπει βέβαια να πληρεί και άλλες προϋποθέσεις βλέπε SEO). Ένας βασικός λόγος καθυστέρησης μιας ιστοσελίδας είναι οι εικόνες που φορτώνουμε για να κάνουμε το site μας ποιο ελκυστικό.

Ένας σωστός τρόπος είναι να τις περνάμε από ένα πρόγραμμα επεξεργασίες εικόνας και να τις σώζουμε με την κατάλληλη εντολή. Αλλά οι περισσότεροι δεν αφιερώνουν τόσο χρόνο οπότε το αποτέλεσμα είναι αργές σελίδες κακά αποτελέσματα στην αναζήτηση.

Στο wordpress αυτό το πρόβλημα το λύνουμε με την χρήση του plugin WP Smush.it.

To WP Smush.it κατασκευάστηκε για να χρησιμοποιείτε στην βελτιστοποίησης  εικόνας και την  αφαίρεση των περιττών byte από τα αυτές. Δε έχουμε αλλαγή στην οπτική ποιότητα στην εικόνα αλλά μόνο μειώσει στο μέγεθος της.

Εγκατάσταση εύκολη χρήση ακόμα ευκολότερη.

Μετά την εγκατάσταση θα σας εμφανίσει την παρακάτω εικόνα:

WP-Smush.it

Κλικ πάνω στην εικόνα για zoom

Δηλαδή με το πάτημα ενός κουμπιού αναλαμβάνει να συμπίεση όλες τις εικόνες που περιλαμβάνονται μέσα στο WordPress.

install WP smush it

Κλικ πάνω στην εικόνα για zoom

Αν δεν θέλουμε να αναλάβει αυτό αυτόματα την συμπίεση παρακάμπτουμε το μήνυμα και μπορούμε να πάμε στο Media Library του WordPress  και σε όποια εικόνα θέλουμε να την επιλέξουμε και να την συμπιέσουμε.

simpiesi eikonos wordpress

Κλικ πάνω στην εικόνα για zoom

Κάντε το wordpress ποιο γρήγορο είναι το μόνο μειονέκτημα του προγράμματος αλλά αντιμετωπίζετε.

Αν μετά την εγκατάσταση του plugin δεν παίζει σωστά κάτι στο site σας απλά κάντε απενεργοποίηση και οριστική διαγραφή και όλα θα επανέλθουν. Αν χρειαστείτε βοήθεια επικοινωνήστε μαζί μας.