Το W3 Total Cache είναι ένα plugin που θεωρείτε πλέον απαραίτητο όταν στήνουμε ένα νέο site με την χρήση του WordPress. Μπορεί και φέρνει την ταχύτητα του WordPress στα επιθυμητά όρια και είναι πολύ εύκολο στη ρύθμισή του.

Ουσιαστικά δημιουργεί ένα υποτυπώδη μεγάλο αρχείο και αποθηκεύει όλα τα δεδομένα του site μας από εικόνες, άρθρα, ερωτήματα στη βάση και άλλα πολλά και τα παρουσιάζει σαν μια απλή htm σελίδα, με αποτέλεσμα την αύξηση της ταχύτητας του site μας. Όσοι θέλετε να κάνετε SEO είναι ένα απαραίτητο εργαλείο αφού η ταχύτητα ενός site είναι βασικός παράγοντας για να μας παρουσίαση η Google στα πρώτα αποτελέσματα μιας αναζήτησης.

Λήψη και ενεργοποίηση του plugin W3 Total Cache

Δείτε πως γίνετε η εγκατάσταση του W3 Total Cache

Θα παρατηρήσετε μια νέα ενότητα στο διαχειριστή sidebar σας που ονομάζεται «Performance».

W3-Total-Cache-step1
Α.) Από την πλαϊνή μπάρα, κάντε κλικ στο “General Settings“, μετά μεταφερθείτε στην καρτέλα στη κεντρική οθόνη General.
Στην καρτέλα General ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε όλους τους τύπους caching ταυτόχρονα
Παρακαλώ επιλέξτε αυτή την επιλογή.

W3-Total-Cache-step2

 

Μετά την επιλογή ενεργοποίηση όλων θα λειτουργούν  όλα τα χαρακτηριστικά του caching, υπάρχουν μερικά που μπορεί να μην χρειάζονται  για εσάς. Αυτά συνήθως είναι το CDN και το CloudFlare χαρακτηριστικό. Καταργήστε την επιλογή “Ενεργοποίηση” για αυτά τα χαρακτηριστικά , πηγαίνοντας στην καρτέλα που αντιστοιχεί στο κάθε ένα από αυτά.

Β.) Καρτέλα  Minify την ενεργοποιούμε, υπάρχει μια επιλογή που ονομάζεται Minify mode, Επιλέξτε την επιλογή Auto.

W3-Total-Cache-step3

Κάντε κλικ στο κουμπί  Save all settings.

[highlight2 variation=”orange”]Προσοχή: Εάν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στο WordPress plugins σας, το pluginW3 Total Cache μπορεί να σας ζητήσει να αδειάσετε την προσωρινή μνήμη . Αυτό γίνεται για να βεβαιωθείτε ότι το plugin δεν λειτουργεί με αποθηκευμένη έκδοση και ότι βλέπουμε είναι οι τρέχον ρυθμίσεις.[/highlight2]

 

W3-Total-Cache-step-4

Γ.) Από την πλαϊνή μπάρα, κάντε κλικ στο Minify.

Στην καρτέλα HTML και XML, επιλέξτε Ενεργοποίηση στις ρυθμίσεις HTML minify settings. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε και τις άλλες επιλογές, αλλά φροντίστε να δοκιμάσετε το site σας για να δείτε αν όλα λειτουργούν σωστά για παράδειγμα ένα Slideshow στην αρχική σελίδα μπορεί να μην παίζει ή το menu να μην λειτουργεί σωστά μην αγχώνεστε απλά απενεργοποιήστε μια από τις παρακάτω επιλογές  συνήθως για τα Slideshow και τα menus απενεργοποιήστε το In line JS minification.

W3-Total-Cache-step-5

W3-Total-Cache-step-6

 

Δ.) Από την πλαϊνή μπάρα, κάντε κλικ στο Browser Cache.

Στην περιοχή Γενικά, Cascading Style Sheets & JavaScript, HTML, ενεργοποιήστε τα:

W3-Total-Cache-step-7

Κάντε κλικ στο κουμπί  Save all settings.

Δυστυχώς το W3 Total Cache δεν έχει φροντίσει καθόλου για την βελτιστοποίηση των εικόνων σας που και αυτός είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας για την ταχύτητα του site σας.

Προτείνουμε:

Λήψη  και ενεργοποίηση του plugin WP Smush.it

Αυτό το plugin θα βελτιστοποιήσει κάθε εικόνα που ανεβάζετε στο site σας από τότε που ενεργοποιήθηκε, αλλά σας δίνει την δυνατότητα με μια μόνο απλή κίνηση να βελτιστοποιήσετε και όλες τις εικόνες που υπήρχαν πριν την εγκατάστασή του στο site.

Βήμα 3) Αναλύστε το site σας

Αυτό ήταν τελειώσαμε τώρα κάντε έναν έλεγχο στην ταχύτητα του site σας και δείτε την διαφορά.