Loading...

Το W3 Total Cache είναι ένα plugin που θεωρείτε πλέον απαραίτητο όταν στήνουμε ένα νέο site με την χρήση του WordPress. Μπορεί και φέρνει την ταχύτητα του WordPress στα επιθυμητά όρια και είναι πολύ εύκολο στη ρύθμισή του.

Ουσιαστικά δημιουργεί ένα υποτυπώδη μεγάλο αρχείο και αποθηκεύει όλα τα δεδομένα του site μας από εικόνες, άρθρα, ερωτήματα στη βάση και άλλα πολλά και τα παρουσιάζει σαν μια απλή htm σελίδα, με αποτέλεσμα την αύξηση της ταχύτητας του site μας. Όσοι θέλετε να κάνετε SEO είναι ένα απαραίτητο εργαλείο αφού η ταχύτητα ενός site είναι βασικός παράγοντας για να μας παρουσίαση η Google στα πρώτα αποτελέσματα μιας αναζήτησης.

Λήψη και ενεργοποίηση του plugin W3 Total Cache

Δείτε πως γίνετε η εγκατάσταση του W3 Total Cache

Θα παρατηρήσετε μια νέα ενότητα στο διαχειριστή sidebar σας που ονομάζεται «Performance».

W3-Total-Cache-step1
Α.) Από την πλαϊνή μπάρα, κάντε κλικ στο “General Settings“, μετά μεταφερθείτε στην καρτέλα στη κεντρική οθόνη General.
Στην καρτέλα General ενεργοποιείτε ή απενεργοποιείτε όλους τους τύπους caching ταυτόχρονα
Παρακαλώ επιλέξτε αυτή την επιλογή.

W3-Total-Cache-step2

 

Μετά την επιλογή ενεργοποίηση όλων θα λειτουργούν  όλα τα χαρακτηριστικά του caching, υπάρχουν μερικά που μπορεί να μην χρειάζονται  για εσάς. Αυτά συνήθως είναι το CDN και το CloudFlare χαρακτηριστικό. Καταργήστε την επιλογή “Ενεργοποίηση” για αυτά τα χαρακτηριστικά , πηγαίνοντας στην καρτέλα που αντιστοιχεί στο κάθε ένα από αυτά.

Β.) Καρτέλα  Minify την ενεργοποιούμε, υπάρχει μια επιλογή που ονομάζεται Minify mode, Επιλέξτε την επιλογή Auto.

W3-Total-Cache-step3

Κάντε κλικ στο κουμπί  Save all settings.

[highlight2 variation=”orange”]Προσοχή: Εάν κάνετε οποιεσδήποτε αλλαγές στο WordPress plugins σας, το pluginW3 Total Cache μπορεί να σας ζητήσει να αδειάσετε την προσωρινή μνήμη . Αυτό γίνεται για να βεβαιωθείτε ότι το plugin δεν λειτουργεί με αποθηκευμένη έκδοση και ότι βλέπουμε είναι οι τρέχον ρυθμίσεις.[/highlight2]

 

W3-Total-Cache-step-4

Γ.) Από την πλαϊνή μπάρα, κάντε κλικ στο Minify.

Στην καρτέλα HTML και XML, επιλέξτε Ενεργοποίηση στις ρυθμίσεις HTML minify settings. Μπορείτε επίσης να ελέγξετε και τις άλλες επιλογές, αλλά φροντίστε να δοκιμάσετε το site σας για να δείτε αν όλα λειτουργούν σωστά για παράδειγμα ένα Slideshow στην αρχική σελίδα μπορεί να μην παίζει ή το menu να μην λειτουργεί σωστά μην αγχώνεστε απλά απενεργοποιήστε μια από τις παρακάτω επιλογές  συνήθως για τα Slideshow και τα menus απενεργοποιήστε το In line JS minification.

W3-Total-Cache-step-5

W3-Total-Cache-step-6

 

Δ.) Από την πλαϊνή μπάρα, κάντε κλικ στο Browser Cache.

Στην περιοχή Γενικά, Cascading Style Sheets & JavaScript, HTML, ενεργοποιήστε τα:

W3-Total-Cache-step-7

Κάντε κλικ στο κουμπί  Save all settings.

Δυστυχώς το W3 Total Cache δεν έχει φροντίσει καθόλου για την βελτιστοποίηση των εικόνων σας που και αυτός είναι ένας πολύ βασικός παράγοντας για την ταχύτητα του site σας.

Προτείνουμε:

Λήψη  και ενεργοποίηση του plugin WP Smush.it

Αυτό το plugin θα βελτιστοποιήσει κάθε εικόνα που ανεβάζετε στο site σας από τότε που ενεργοποιήθηκε, αλλά σας δίνει την δυνατότητα με μια μόνο απλή κίνηση να βελτιστοποιήσετε και όλες τις εικόνες που υπήρχαν πριν την εγκατάστασή του στο site.

Βήμα 3) Αναλύστε το site σας

Αυτό ήταν τελειώσαμε τώρα κάντε έναν έλεγχο στην ταχύτητα του site σας και δείτε την διαφορά.

2017-11-14T07:02:59+00:00

7 Comments

 1. giannisfil December 19, 2014 at 16:14 - Reply

  Γεια σας , εγκατέστησα το Wp super cache sto site mou και μου εμφανίζει τα παρακάτω μηνύματα :

  WP_CACHE constant added to wp-config.php

  If you continue to see this warning message please see point 5 of the Troubleshooting Guide. The WP_CACHE line must be moved up.

  Warning! /var/www/vhosts/logouergon.gr/httpdocs/wp-content is writeable!

  You should change the permissions on /var/www/vhosts/logouergon.gr/httpdocs/wp-content and make it more restrictive. Use your ftp client, or the following command to fix things: chmod 755 /var/www/vhosts/logouergon.gr/httpdocs/wp-content/
  This page explains how to change file permissions.

  μήπως μπορείτε να μου πείτε περί τίνος πρόκειται?
  ευχαριστώ εκ των προτέρων

 2. giannisfil December 27, 2014 at 18:48 - Reply

  καλησπέρα όπως δείχνουν τα πράγματα δουλεύει οκ! Πρέπει να κάνω κάποια περαιτέρω ρύθμιση πέραν του Caching On (Recommended) στην καρτέλα easy?

  Ευχαριστώ!

  • webmarketing-greece.eu December 28, 2014 at 00:12 - Reply

   Καλησπέρα, υπάρχουν πολλοί τρόποι να δείτε τα settings για το plugin που επιλέξατε, https://www.youtube.com/watch?v=aorwdzO2kEs, https://www.youtube.com/watch?v=P-QFxinRFZM και https://wordpress.org/plugins/wp-super-cache/installation/ δεν το κάνω για να αποφύγω την απάντηση αλλά εδώ θα δείτε την ολοκληρωμένη εγκατάσταση. Όμως χρησιμοποιείτε το θέμα iFeature Pro 5 (αν δεν κάνω λάθος) και η ταχύτητα του site σας είναι πολύ χαμηλή σε κινητά αλλά και σε σταθερούς υπολογιστές: , . Ίσως θα έπρεπε να επιλέξετε το W3 Total Cache γνωρίζω από εμπειρία ότι στο θέμα αυτό έχει καλύτερα αποτελέσματα στην ταχύτητα της φόρτωσης για το site σας.

 3. giannisfil December 28, 2014 at 11:46 - Reply

  και πάλι ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, εγκατέστησα τι total cache και πιστεύω ότι τ ρύθμισα σωστά. Επειδή αναφερθήκατε στο θέμα ifeature pro , πρόκειται για ‘βαρύ’ θέμα το οποίο επηρεάζει την ταχύτητα; θα μπορούσα να έχω κάποια πρόταση για ‘καλύτερα θέματα’;

  καλημέρα!

 4. webmarketing-greece.eu January 16, 2015 at 22:55 - Reply

  Σάββα καλησπέρα δυστυχώς για να σε βοηθήσω πρέπει να έχω πρόσβαση σε κάποια αρχεία από το site σου όπως και στην υπηρεσία ftp. Πιστεύω ότι έχεις λύση το πρόβλημα γιατί από διάφορα εργαλεία βλέπω ότι το W3 Total Cache παίζει κανονικά και πολύ σωστά.

  Πάντως το site σου για υπολογιστές έχει πολύ καλή ταχύτητα, υστερεί λίγο στα κινητά. Ίσως αν μετέφερες τα css και JavaScript σε κάποιο Google drive να είχες και καλύτερα αποτελέσματα.

  Συγνώμη που η απάντησή μου έρχεται καθυστερημένα αλλά υπάρχει αρκετή πίεση στην καθημερινότητα.

 5. Protypon January 16, 2015 at 23:03 - Reply

  Καλησπέρα, χρησιμοποιούμε το θέμα Avada και έχουμε εγκαταστήσει το W3 Total Cache αλλά δεν παίζει το slideshow πάνω πάνω στην σελίδα. Τι μπορούμε να κάνουμε?

  Ευχαριστούμε για τις συμβουλές σας και τα δωρεάν μαθήματα.

  • webmarketing-greece.eu January 17, 2015 at 11:53 - Reply

   Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια. Πρέπει να έχετε παλαιότερη vertion του Avada γιατί πλέο το πρόβλημα με το plugin revolution slider ε΄χει ξεπεραστεί. Πρέπει να ακολουθείτε όλα τα updates σε thenes, plugins και worpress.

   Για να λύσετε το πρόβλημα ακολουθείστε τα 2 παρακάτω βήματα.

   1.) Μεταβείτε στο “Performance” > “Minify”

   στην εντολή “Never minify the following JS files:” προσθέστε τον παρακάτω κώδικα: [όνομα του site σας]/wp-content/plugins/revslider/rs-plugin/js/jquery.themepunch.revolution.min.js?ver=3.6

   μετά επιλέξτε “Save all settings”

   2.) Μεταβείτε “Performance” > “General Settings”

   Μεταβείτε στην καρτέλα “Minify” στην επιλογή “Minify mode:” επιλέξτε “Manual” και μετά save all settings.

   Αυτό είναι όλο.

   Πρώτο βήμα

   Δεύτερο βήμα

Leave A Comment