Loading...

Τι είναι οι ετικέτες τίτλου;

Η βελτίωση στο τοπικό SEO της επιχείρησης δεν είναι το πιο δελεαστικό έργο, αλλά είναι μια προσπάθεια που μπορεί κανείς να αποκομίσει μεγάλα οφέλη.

Κάθε πολυάσχολος επιχειρηματίας ή έμπειρος έμπορος προσπαθεί συνεχώς να βελτιώσει την κυκλοφορία στην ιστοσελίδα της επιχείρησής του. Πρέπει να αρχίσετε να διορθώνετε τα στοιχεία της σελίδας σας με προτεραιότητα τις ετικέτες τίτλου!

Όπως υποδηλώνει το όνομα, οι ετικέτες τίτλων αποτελούν μέρος του κώδικα html του ιστότοπου που υποδεικνύει στις μηχανές αναζήτησης και τις ανιχνευτές ιστού ποιο είναι το περιεχόμενο του περιεχομένου.

Δείτε το παρακάτω παράδειγμα σελίδας αποτελεσμάτων μηχανών αναζήτησης (SERP):

Βελτιστοποίηση ετικετών τίτλου

Η ετικέτα τίτλου εδώ είναι – Μαθήματα WordPress | Προώθηση ιστοσελίδων (SEO Greece ...”. Λέει στο κοινό τι να περιμένει όταν κάνει κλικ στον σύνδεσμο. Σκεφτείτε τις ετικέτες τίτλου ως κατάλληλες επικεφαλίδες κεφαλαίων σε ένα βιβλίο. Όταν το κοινό αναζητά κάτι σχετικό στο διαδίκτυο, σίγουρα θα θέλετε να προσγειωθεί στον ιστότοπο της επιχείρησής σας.

Πώς να δημιουργήσετε τις ιδανικές ετικέτες τίτλου;

Οι ετικέτες τίτλου προορίζονται να είναι σύντομες και απλές αλλά συγχρόνως πρέπει να εξυπηρετούν πολλούς σκοπούς. Αυτό σημαίνει ότι οι ετικέτες τίτλου σας πρέπει να:

 1. Να είναι σχετικές με το περιεχόμενο της σελίδας
 2. Να ακούγονται ενδιαφέρον στο ακροατήριο και να τους ωθεί να κάνουν κλικ
 3. Να είναι αρκετά απλοί για να μπορούν να τις καταλάβουν οι μηχανές αναζήτησης

Ξέρω τι σκέφτεστε – πώς μπορεί κανείς να κάνει κάτι δελεαστικό για το κοινό και ταυτόχρονα να το κάνει φιλικό προς τις μηχανές αναζήτησης; Λοιπόν, αυτό είναι το γνωστό SEO .

Η βελτιστοποίηση των ετικετών τίτλου σε κάθε ιστότοπο είναι μια απλή λύση. Οι ειδικοί έχουν πει ότι οι ετικέτες τίτλων είναι το δεύτερο πιο σημαντικό στοιχείο στη σελίδα για SEO, μετά το περιεχόμενο, φυσικά. Είναι ένα από αυτά τα στοιχεία που απαιτούν λίγα  λεπτά για τη διόρθωσης τους, αλλά αποφέρουν τεράστιο αποτέλεσμα.

Σημεία που πρέπει να θυμάστε όσο βελτιστοποιείτε τις ετικέτες τίτλου.

Οι τίτλοι σας θα πρέπει να είναι απλοί και φιλικοί προς τις μηχανές αναζήτησης. Αλλά, όπως αναφέρθηκε νωρίτερα, τα λεξικά που χρησιμοποιούνται θα πρέπει να είναι ελκυστικά και για τους χρήστες.

Ας το εξηγήσουμε με μερικές καλές πρακτικές:

 1. Κρατήστε τις ετικέτες τίτλου μοναδικές. Έχοντας τις ίδιες ετικέτες τίτλου για πολλές σελίδες ίσως μπερδέψετε τα προγράμματα ανίχνευσης αναζήτησης και οδηγηθεί σε μαύρη λίστα οι σελίδες σας.
 2. Οι ετικέτες τίτλου δεν χρειάζεται να είναι ίδιες με την επικεφαλίδα του κομμάτι περιεχομένου ή της σελίδας. Οι ετικέτες τίτλου σας μπορεί να είναι σύντομες και συνοπτικές, ενώ οι επικεφαλίδες σελίδων μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερες και περιγραφικές.
 3. Η Google γενικά περικόπτει ετικέτες τίτλου με μήκος μεγαλύτερο από 60 χαρακτήρες. Έτσι, μην ξεχνάτε να μην υπερβείτε το όριο, εάν θέλετε το κοινό σας να έχει μια σαφή εικόνα.
 4. Συμπεριλάβετε λέξεις-κλειδιά (ή συνώνυμα) στις ετικέτες του τίτλου σας για να βελτιώσετε τις πιθανότητες κατάταξης.
 5. Δοκιμάστε να κρατήσετε τις κύριες λέξεις κλειδιά κοντά στην ετικέτα τίτλου. Μην συμβιβαστείτε σχετικά με την αναγνωσιμότητα της ετικέτας.
 6. Πρέπει να σας γίνει συνήθεια να συμπεριλάβετε τη γεωγραφική σας θέση (όνομα της περιοχής ή της πόλης) την οποία θέλετε να ταξινομήσετε στις ετικέτες τίτλου σας.
 7. Εάν έχετε οποιεσδήποτε ειδικές προσφορές / εκπτώσεις / οφέλη, βεβαιωθείτε ότι τα έχετε συμπεριλάβει και στις ετικέτες τίτλου σας. Αυτό γενικά λειτουργεί καλά για σελίδες προορισμού συγκεκριμένης προσφοράς.
 8. Μπορείτε να δείτε την εγκατάσταση του Yoast Plugin SEO εάν χρησιμοποιείτε το WordPress για την ιστοσελίδα σας. Μπορεί να σας βοηθήσει να απεικονίσετε με σαφήνεια τις ετικέτες τίτλου σας και επίσης σας δίνει μια προεπισκόπηση του πώς θα μοιάζουν τα αποσπάσματα σας.

ετικέτες-τίτλου-με το plugin-yoast

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της βελτιστοποίησης των ετικετών τίτλου;

Πρώτον, η τροποποίηση ή η βελτίωση των ετικετών τίτλου σας σίγουρα θα βοηθήσει στη βελτίωση του τοπικού SEO σαςΟ ιστότοπός σας ή η σελίδα προορισμού θα σας βοηθήσουν να ταξινομηθείτε υψηλότερα για τις σχετικές λέξεις-κλειδιά και θα βελτιώσετε την επισκεψιμότητα των πιθανών πελατών που βλέπετε στη σελίδα σας.

Φανταστείτε ένα σενάριο όπου ένας χρήστης έχει πολλές καρτέλες ανοιχτές στο σύστημά του. Εάν θέλουν να περιηγηθούν πίσω στον ιστότοπό σας, το περιεχόμενο της ετικέτας τίτλου σας είναι αυτό που θα είναι ορατό στις καρτέλες του προγράμματος περιήγησης. Αν το κείμενο είναι σχετικό και απλό, ο χρήστης θα φτάσει σε αυτό αμέσως, διευκολύνοντας την εμπειρία του.

Ο τίτλος μπορεί επίσης να αποδειχθεί χρήσιμος όταν το κομμάτι ή η σελίδα περιεχομένου σας μοιράζονται σε πλατφόρμες κοινωνικών μέσων. Το κείμενο που εμφανίζεται ως η επικεφαλίδα της μικρογραφίας παραλαμβάνεται από την ετικέτα τίτλου.

Συμπερασματικά, η δημιουργία και βελτιστοποίηση ετικετών τίτλου για τον ιστότοπό σας μπορεί να φαίνεται σαν ένα κουραστικό έργο, αλλά μόλις αρχίσετε να εργάζεστε σε αυτό, θα συνειδητοποιήσετε ότι είναι αρκετά απλό. Προσπαθήστε να μην αναθεωρήσετε το βήμα αυτό και να ξεκινήσετε με αυτό αμέσως!

2018-10-03T10:11:11+00:00

Leave A Comment