Η δημιουργία τέλειων διευθύνσεων URL είναι το όνειρο για κάθε ιδιοκτήτη επιχείρησης αλλά και του web developer που έχει παραδώσει το site. Έχει μεγάλη αξία, καθώς είναι το πρώτο πράγμα που οι ανιχνευτές μηχανών αναζήτησης και οι επισκέπτες της ιστοσελίδας παρατηρούν. Οι δομές διευθύνσεων URL έχουν σημαντικό αντίκτυπο στο SEO του ιστότοπού σας και επίσης βοηθούν στην ανάπτυξη της ιεραρχίας του ιστότοπου.

Οι μηχανές αναζήτησης έχουν πλέον εξελιχθεί τόσο πολύ όπου δεν χρειάζεται να τροφοδοτείτε με κάθε λεπτομέρεια σχετικά με την επιχείρησή σας και το περιεχόμενο που αναπτύσσετε σε αυτά. Οι ανιχνευτές έχουν γίναιι αρκετά έξυπνοι για να κατανοήσουν τι προσπαθείτε να πείτε και τι ψάχνουν οι χρήστες στο διαδίκτυο. Ο μόνος στόχος τους είναι να ταιριάζουν σωστά αυτά τα δύο.

Με αυτό είπε, πρέπει να διασφαλίσετε ότι οι διευθύνσεις URL που πλαισιώνετε για τις σελίδες του ιστοτόπου της επιχείρησής σας είναι εύκολο να κατανοηθούν από τους χρήστες σας, αλλά είναι επίσης φιλικές προς τον μηχανές αναζήτησης. Δεν μιλάμε μόνο για τις συγκεκριμένες διευθύνσεις URL. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι ολόκληρο το πλαίσιο πίσω από τη διάρθρωση των διευθύνσεων URL σας είναι σαφές, απλό και επικεντρωμένο στην κατάταξη (των μηχανές αναζήτησης) και την αναγνωσιμότητα (των χρηστών).

Σκοπός των διευθύνσεων URL

Οι διευθύνσεις URL ιστότοπων θεωρούνται εύκολος και αλάνθαστος τρόπος για να αποκτήσετε πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών. Δεν συμβάλλουν μόνο στην κατάταξη υψηλότερων θέσεων για τις σχετικές λέξεις-κλειδιά, αλλά επίσης, βοηθούν στη βελτίωση της σελίδας του site σας. Όσο καλύτερη είναι η δομή της διεύθυνσης URL του ιστότοπού σας, τόσο καλύτερη είναι η Google μαζί σας και βαθμολογεί τον ιστότοπό σας για με καλό αποτέλεσμα για την εμπειρία του χρήστη. Η Google διατηρεί αυτή τη βαθμολογία σας (την εμπειρία και την αλληλεπίδραση των χρηστών ) στις υψηλές θέσεις των 256 ελέγχων που κάνει για να αποφασίσει ποια επιχείρηση θα εμφανιστεί στα πρώτα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης.

Από που ξεκινάω?

Ο ευκολότερος και πιο άμεσος τρόπος για να ξεκινήσετε με τη διάρθρωση των διευθύνσεων URL σας είναι να εργάζεστε μαζί με τη ροή των φακέλων του ιστοτόπου σας. Ακολουθήστε ένα ίχνος διασταύρωσης που ξεκινάει από τον κεντρικό τομέα ιστοτόπου και στη συνέχεια διακλαδίζεται στους υποφακέλους. Αυτό εξασφαλίζει επίσης ότι η διάρθρωση των διευθύνσεων URL σας είναι κλιμακωτή όσο και όταν αναπτύσσεται η επιχείρησή σας και ο ιστότοπος.

Παράδειγμα γιατί είναι λίγο εύκολο αλλά δύσκολο στη κατανόηση:

https://webmarketing-greece.eu/blog/elegxete-tin-tachytita-tis-istoselida/

Οι μικρότερες διευθύνσεις URL είναι καλύτερες για την εμπειρία των χρηστών. Τα προγράμματα περιήγησης Web επιτρέπουν 2.083 χαρακτήρες σε διευθύνσεις URL!

Δυναμική ή στατική διεύθυνση URL;

Υπάρχουν γενικά δύο τύποι διευθύνσεων URL που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε – η μία είναι δυναμικός τύπος URL και η άλλη είναι στατικός τύπος URL. Με απλά λόγια, οι στατικές διευθύνσεις URL είναι οι συνεπείς, ενώ οι δυναμικές εξαρτώνται από τη διερεύνηση αναζήτησης στη βάση δεδομένων του ιστότοπου.

Οι στατικές διευθύνσεις URL είναι καλύτερες για SEO και βοήθούν πολύ για καλύτερη κατάταξη.

Βασικοί δείκτες για τη διάρθρωση των διευθύνσεων URL

Ο σημαντικότερος παράγοντας που πρέπει να έχετε κατά νου κατά τη διάρθρωση των διευθύνσεων URL για τον ιστότοπό σας είναι ότι οι ανιχνευτές θα πρέπει να μπορούν να τις απορροφήσουν εύκολα. Αυτό σημαίνει ότι η δομή πρέπει να είναι κατά τρόπο που η μηχανή αναζήτησης κατανοεί τη λογική. Για να το θέσουμε με απλούς όρους, κάντε τις διευθύνσεις URL σας ευανάγνωστες, σταθερές και στατικές.

Πρέπει πάντα να διασφαλίζετε ότι οι διευθύνσεις URL σας είναι ευανάγνωστες και λογικές. Αυτό θα βοηθήσει τις μηχανές αναζήτησης και το κοινό σας να κατανοήσουν καλύτερα τον ιστότοπό σας.

Προκειμένου να βελτιωθεί το τοπικό SEO, μπορείτε να προσθέσετε δείκτες γλώσσας σε διευθύνσεις URL. Για παράδειγμα:

Αγγλικά: https://webmarketing-greece.eu/en/blogelegxete-tin-tachytita-tis-istoselida/

Γαλλικά: https://webmarketing-greece.eu/fr/blogelegxete-tin-tachytita-tis-istoselida/

Μια άλλη σημαντική πτυχή για την κατάταξη υψηλότερα σε τοπικό SEO είναι το είδος των λέξεων-κλειδιών που χρησιμοποιείτε. Πάντα κάνετε μια διεξοδική έρευνα για τη λέξη κλειδί πριν διαμορφώσετε τις διευθύνσεις URL σας. Μπορείτε να προσθέστε και σχετικούς όρους λέξεων-κλειδιών στις διευθύνσεις URL. Η τοποθέτηση λέξεων-κλειδιών δεν επηρεάζει το SEO. Δεν έχει σημασία αν έχετε τη λέξη-κλειδί στο τέλος της διεύθυνσης URL ή στην αρχή όπως στο περιεχόμενο, η δομή της διεύθυνσης URL και οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιούνται απλά πρέπει να είναι σχετικές.

Η ταξινόμηση των διευθύνσεων URL εξαρτάται και από τη δύναμη του τομέα σας. Θα πρέπει πάντα να προσπαθείτε να φιλοξενήσετε περιεχόμενο σε έναν αξιόπιστο τομέα όπως “.gr” ή έναν από τους συγκεκριμένους τομείς όπως “.com”,”.eu”, “.ελ” κλπ. Μια άλλη σημαντική συμβουλή εδώ – η Google ταξινομεί σελίδες https υψηλότερες από http, γιατί το περιεχόμενο στο https θεωρείται πιο ασφαλές.

Θα πρέπει επίσης να κοιτάξετε την αποφυγή ειδικών χαρακτήρων ($,!, @ κλπ) που μειώνουν την αναγνωσιμότητα.

Εν κατακλείδι, το μόνο που πρέπει να εστιάσετε στην εργασία σας στις διευθύνσεις URL σας είναι η σχετικότητα και η δομή. Αυτό θα σας βοηθήσει όχι μόνο να ταξινομήσετε υψηλότερα, αλλά και να βελτιώσετε την επισφράγιση του brand σας.