Υπάρχουν πολλοί τρόποι να κάνετε ένα site που είναι κατασκευασμένο με την χρήση του WordPress ποιο γρήγορο.Κάποιοι από αυτούς απαιτούν γνώσεις προγραμματισμού ή IT κάποιοι είναι απλοί και έχουν θεαματικά αποτελέσματα. Μην αφήσετε την ταχύτητα  να είναι η αιτία να χάνετε αναγνώστες.

Τρεις συμβουλές για να κάνετε ποιο γρήγορο το wordpress.

1.) Βελτιστοποιήστε την αρχική σελίδα σας να φορτώνει γρήγορα:

Γενικά μια καθαρή και καλοσχεδιασμένη αρχική σελίδα θα βοηθήσει το site σας όχι μόνο να δείχνει καλύτερο αλλά και να φορτώνει πιο γρήγορα.

  • Δείχνετε αποσπάσματα και όχι πλήρη τα άρθρα σας στην πρώτη σελίδα.
  • Μειώστε τον αριθμό των άρθρων στην πρώτη σελίδα.
  • Αφαιρέστε τα  περιττά widgets από την πρώτη σελίδα.
  • Καταργήστε όλα τα plugins που δεν χρησιμοποιείτε, και καλύτερα να τα διαγράψετε εντελώς.

2.) Κατεβάστε και να ενεργοποιήσετε το plugin  WP Smush.it

To WP Smush.it θα βελτιστοποίηση κάθε εικόνα που ανεβάζετε εφεξής από τότε που ενεργοποιήθηκε. Πλέον με ένα μόνο κουμπί μπορεί να σας συμπιέσει όλες τις εικόνες που υπάρχουν στο site σας.

WP-Smush.it

Κλικ πάνω στην εικόνα για zoom

3.) Κατεβάστε και να ενεργοποιήσετε το plugin W3 Total Cache ή το WP Super Cache είναι τα λεγόμενα Caching plugin.

Και τα 2 είναι πολύ καλά plugins και αναλαμβάνουν την απομνημόνευση των σελίδων του WP σαν να είναι στατικές. Με αυτό τον τρόπο ελαχιστοποιούμε τον χρόνο φόρτωσης της σελίδας.

Αν είστε ένας απλός χρήστης με λίγες γνώσεις προτιμήστε το  WP Super Cache αφού είναι ποιο απλό στο σετάρισμα, το W3 Total Cache είναι ποιο πολύπλοκο αλλά ίσως ποιο αποτελεσματικό.

Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να δείτε πως θα κάνετε μια σωστή ρύθμιση στο W3-Total-Cache ή κατεβάστε τον οδηγό σε μορφή pdf

Πώς να ελέγξετε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας;