Δημιουργήστε μοναδικούς και ευκολονόητους τίτλους για κάθε σελίδα σας.
Η ετικέτα τίτλου δίνει στους χρήστες αλλά και στις μηχανές αναζήτησης να κατανοήσουν το θέμα της σελίδας. Πρέπει να δημιουργείτε μοναδική ετικέτα σε κάθε σελίδα του ιστοτόπου σας η οποία πρέπει να τοποθετείτε ανάμεσα στην ετικέτα <head> του εγγράφου HTML και να περιγράφετε μέσα στις ετικέτες <title>……….. </title>.
Παράδειγμα σωστού τίτλου σελίδας :
<title> Δεξίωση βάπτισης | Δεξιώσεις γάμων και βάπτισης σε αίθουσα και κήπο Litharitsia.</title>
- Αρχίζει με τη λέξη κλειδί.
- Δεν χρησιμοποιεί τον σύνδεσμο “και”, αλλά το σύμβολο “|” .
- Μικρή περιγραφή με παρεμφερή λέξη κλειδί όμως.
- Ξεπερνάει τους 70 χαρακτήρες που μπορεί και εμφανίζει το Google αλλά με έξυπνο τρόπο διότι παροτρύνει τον χρήστη να το διαβάσει.
- Κάνει link σε σελίδα που το url της περιλαμβάνει τη λέξη κλειδί.
Μηχανές και άνθρωποι κατανοούν απόλυτα από τον Τίτλο της σελίδας τι ακριβώς προσφέρει το Κατάστημα .
Σωστές πρακτικές για τις ετικέτες τίτλου σελίδας από τη Google
Τί πρέπει να κάνετε:
- Μήκος: Ο Τίτλος σελίδας πρέπει να έχει ανώτατο όριο 70 χαρακτήρες, συμπεριλαμβανομένων των διαστημάτων.
- Τοποθέτηση της Λέξης-κλειδί: Οι πιο σημαντική λέξη σας (λέξεις-κλειδιά) θα πρέπει να είναι πρώτη στην ετικέττα τίτλου σας, και τα λιγότερα σημαντικό λόγια σας να είναι τελευταία στην ετικέτα τίτλου.
- Διαχωρισμός της Λέξης-κλειδί: Χρήση pipes “|“ σημαντικό να διαχωριστούν οι (λέξεις-κλειδί) φράσεις (χωρίς κόμματα, παύλες ή οποιοδήποτε άλλο σημείο στίξης) .
- Διατύπωση τίτλου: Κρατήστε τις φράσεις σύντομες και απλές. Αφήστε τις λέξεις που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια πρόταση. (Π.χ., και, εάν είναι, όμως, στη συνέχεια, κλπ.)
- Επωνυμία εταιρείας: Αν το όνομα της εταιρείας σας είναι όχι . μέρος των σημαντικών (λέξη-κλειδί) φράσεις, το τοποθετείτε στο τέλος της ετικέτας τίτλου. Εδώ η γνώμες είναι πολλές και διαφορετικές. Εγώ από εμπειρία πάντα βάζω στο τέλος το όνομα της εταιρείας (αν δεν ξεπερνώ τους 70 χαρακτήρες με τα κενά) διότι έτσι πιστεύω δημιουργείτε και μια αναγνωσιμότητα της εταιρικής επωνυμίας.
- ΜΗΝ αναπαράγουμε τις ετικέτες Τίτλου: Θα πρέπει να είναι γραμμένα με διαφορετικό τρόπο για κάθε σελίδα. Μην αναπαράγουν ξανά και ξανά ετικέτες τίτλου σας. ∆ηµιουργήστε µοναδικές ετικέτες τίτλου για κάθε σελίδα- Ιδανικά, κάθε σελίδα πρέπει να διαθέτει µια µοναδική ετικέτα τίτλου, η οποία βοηθά το Google να ξεχωρίζει τη σελίδα από τις υπόλοιπες σελίδες του ιστοτόπου σας.
- Ακριβής περιγραφή του περιεχοµένου της σελίδας – Επιλέξτε έναν τίτλο που υποδεικνύει µε σαφήνεια το θέµα του περιεχοµένου της σελίδας.
- Χρησιµοποιήστε περιεκτικούς, περιγραφικούς τίτλους – Οι τίτλοι µ μπορούν να είναι σύντομοι και ταυτόχρονα εξαιρετικά σαφείς
Τι πρέπει να αποφύγετε:
- τους τίτλους που δεν σχετίζονται µε το περιεχόµενο της σελίδας.
- τη χρήση προεπιλεγµένων ή γενικών τίτλων όπως “Χωρίς τίτλο” ή “Νέα σελίδα 1”
- τη χρήση της ίδιας ετικέτας τίτλου για όλες ή για µια µεγάλη οµάδα σελίδων του ιστοτόπου σας
- Εάν ο τίτλος είναι ιδιαίτερα µεγάλος, το Google
εµφανίζει ένα µόνο τµήµα του στα αποτελέσµατα αναζήτησης. - τη χρήση εξαιρετικά µακροσκελών τίτλων που δεν διευκολύνουν τους χρήστες
- την εισαγωγή µη απαραίτητων λέξεων-κλειδιών στις ετικέτες τίτλου
Leave A Comment