Όλες οι συχνές ερωτήσεις SEO για το 2020

Μετά από πολλά χρόνια στη κατασκευή ιστοσελίδων, (από το 1996 πρώτη δυναμική Ιστοσελίδα)  κατασκευή eshop με wordpress  πέρασα και στην προώθηση ιστοσελίδων ή κατά μερικούς το Internet Marketing απο το 2002. Απλά θέλω να αναφέρω ότι το Internet Marketing δεν αντιστοιχεί απόλυτα στο προώθηση ιστοσελίδων. Η ΠΙ είναι κομμάτι του IM και ίσως να είναι η αρχικές κινήσεις που θα πρέπει να γίνουν για να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα.

Σε αυτό το άρθρο θα ασχοληθούμε με τις ποιο σύνηθες ερωτήσεις που λαμβάνω όταν έρχομαι σε επικοινωνία με κάποιον που θέλει να μάθει πράγματα για το SEO όπου είναι ένα απο τα κομμάτια προώθηση ιστοσελίδων και φυσικά και e-shops. Θέλω να ξέρετε ότι η ένοια του SEO είναι τεράστια και κατά την άποψή μου δεν υπάρχει κανένας όπου ξέρει τα πάντα. Τις περισσότερες φορές που καλούμαστε να ανεβάσουμε οργανικά μια ιστοσελίδα υπάρχουν σίγουρα πάρα πολλές κινήσεις που πρέπει να γίνουν μέσα στην ιστοσελίδα (onpage seo) ή έξω (offpage seo) από αυτήν, αλλά και πολλά γίνονται μετά από την πορεία της όλης διαδικασίας SEO όπου βλέπεις τα αποτελέσματα.

Όποιος από τους αναγνώστες θέλει να με διορθώσει ή να προσθέσει κάποια σημεία στο άρθρο αυτό γνωρίζεται το τρόπο επικοινωνίας “info@webmarketing-greece.eu”.

Τι είναι το SEO;2020-04-17T20:25:03+03:00

Το SEO σημαίνει βελτιστοποίηση της ιστοσελίδας , e-shop για τις μηχανές αναζήτησης. Αναφέρεται σε τεχνικές που βοηθούν τον ιστότοπό σας να γίνει πιο ορατός στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης για τα άτομα που αναζητούν την επωνυμία, το προϊόν ή την υπηρεσία σας μέσω μηχανών αναζήτησης όπως το Google, το Bing και το Yahoo. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε αυτήν την ανάρτηση.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ οργανικών και πληρωμένων αποτελεσμάτων;2020-04-17T20:43:16+03:00

Τα οργανικά αποτελέσματα είναι τα αποτελέσματα που εμφανίζονται δωρεάν στις μηχανές αναζήτησης, με βάση έναν αλγόριθμο. Τα αποτελέσματα αναζήτησης επί πληρωμή – ή ανόργανα – εμφανίζονται στην κορυφή ή στην πλευρά μιας σελίδας. Αυτοί είναι οι σύνδεσμοι που πληρώνουν οι διαφημιζόμενοι για να εμφανίζονται σε διαφορετικές μηχανές αναζήτησης.

pliromena-apotelesmata-ads

Αποτελέσματα αναζήτησης επί πληρωμή

Οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης

Οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης

Τι είναι οι μετα-περιγραφές και εξακολουθούν να έχουν σημασία;2020-04-17T20:52:52+03:00

Μια μετα-περιγραφή είναι το κείμενο που εμφανίζεται κάτω από τη σελίδα σας σε ένα αποτέλεσμα μηχανής αναζήτησης που εξηγεί τι είναι η σελίδα.
Οι μετα-περιγραφές εξακολουθούν να έχουν σημασία, απλά όχι με τον ίδιο τρόπο που κάποτε. Ήταν ένα μέρος για βελτιστοποίηση για λέξεις-κλειδιά, ώστε τα προγράμματα ανίχνευσης να γνωρίζουν περισσότερα για το περιεχόμενο της σελίδας σας  τώρα, είναι πιο σημαντικό να γράφετε κάτι συναρπαστικό που κάνει τους αναγνώστες να θέλουν να κάνουν κλικ, ώστε να μπορείτε να βελτιώσετε τα ποσοστά μετατροπών από τα αποτελέσματα SERP στον ιστότοπό σας. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε αυτήν την ανάρτηση.

Τι-είναι-οι-μετα-περιγραφές-SEO

Αποτελέσματα αναζήτησης μετα-περιγραφές.

Πώς ξέρω πότε χρησιμοποιώ τον σωστό αριθμό λέξεων-κλειδιών σε μια σελίδα;2020-04-17T21:00:25+03:00

Δυστυχώς, δεν μπορώ να σας πω έναν ακριβή αριθμό που είναι ο “σωστός” αριθμός λέξεων-κλειδιών σε μια σελίδα, κυρίως επειδή αυτός είναι ο λανθασμένος τρόπος να σκεφτείτε τη βελτιστοποίηση της σελίδα σας όσο αφορά τη ρύθμιση των λέξεων-κλειδιών. Δεν υπάρχει πυκνότητα λέξεων-κλειδιών για την οποία πρέπει να στοχεύετε – στην πραγματικότητα, η χρήση λέξης-κλειδιού πάρα πολλές φορές μπορεί να οδηγήσει σε κακές κυρώσεις λόγω της “υπέρ πληθώρας τους”. Απλώς λάβετε υπόψη τον αναγνώστη και χρησιμοποιήστε λέξεις-κλειδιά μόνο όταν χρειάζεται. Θα βρείτε αρκετές φυσικές ευκαιρίες για να συμπεριλάβετε τις λέξεις-κλειδιά που χρειάζεστε όπως και τα συνώνυμα τους, δεν θα χρειαστεί να ανησυχείτε για την πληθώρα τους. Απλά 2 βασικοί κανόνες που ίσως να βοηθήσουν είναι να χρησιμοποιούνται στην αρχή και στο τέλος του άρθρου σας (στο τέλος καλύτερα συνώνυμες λέξεις), και μια – δύο φορές να είναι BOLD όπου θα κάνουν και ένα εσωτερικό σύνδεσμο με την αρχική σας σελίδα και ακόμα καλύτερα αν υπάρχει σελίδα που αναφέρεται στη λέξη κλειδί σας.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ εσωτερικών και εισερχόμενων συνδέσμων;2020-04-17T21:13:55+03:00

Οι εσωτερικοί σύνδεσμοι (on page SEO) είναι σύνδεσμοι σε μια σελίδα του ιστότοπου σας που μεταβαίνουν σε άλλη σελίδα του ιστότοπου σας (να θυμάστε να χρησιμοποιείτε τις λέξεις κλειδιά για να κάνετε συνδέσμους εσωτερικούς) . Οι εισερχόμενοι σύνδεσμοι (Backlinks) είναι όταν οι άλλοι ιστότοποι συνδέονται με το περιεχόμενό σας (για αυτό προτείνετε το μοναδικό και σωστό περιεχόμενο). Αναφέρεται στο off page SEO και είναι συνολικά ίσως η ποιο πολύτιμη ενέργεια για τα καλά αποτελέσματα στα οργανικά όπου επιρεάζουν και τα πληρωμένα αποτελέσματα.. Και τα δύο είναι υπέρ πολύτιμα για SEO το κάθε ένα με τη βαρύτητά του.

Πόσους εσωτερικούς συνδέσμους χρειάζομαι σε κάθε σελίδα περιεχομένου;2020-04-18T11:28:38+03:00

Όπως αναφέραμε παραπάνω για τις λέξεις κλειδιά ότι είναι καλό να αποφύγετε τη πληθώρα στη χρήση τους σε ένα άρθρο το ίδιο ισχύει και για τους εσωτερικούς συνδέσμους.  Να θυμάστε είναι καλό για το SEO να δημιουργείται συνδέσμους εσωτερικού όπου αλλά αν διαβάσετε κατα τα λεγόμενα της Google αυτό χρειάζεται για να βελτιώνει την εμπειρία του αναγνώστη και φυσικά έχουμε μεγαλύτερο χρόνο αναμονής του που είναι ένα από τα 10 πρώτα πρώτα πράγματα που κοιτάει η Google και οι άλλες μηχανές αναζήτησης για να  κατατάξουν το άρθρο σας στις αναζητήσης.

Τι είναι η τοπική αναζήτηση;2020-04-27T11:55:10+03:00

Τοπική αναζήτηση είναι η χρήση μιας γεωγραφικής ετικέτας, όπως μια πολιτεία, πόλη ή ταχυδρομικός κώδικας ως μέρος της φράσης αναζήτησης κατά την εκτέλεση μιας αναζήτησης. Η τοπική αναζήτηση ή τοπικό SEO είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τις μηχανές αναζήτησης να παρέχουν σχετικά αποτελέσματα για επιχειρήσεις, προϊόντα και υπηρεσίες εντός περιορισμένης γεωγραφικής περιοχής.

Ένα παράδειγμα τοπικής αναζήτησης, που αναφέρεται ποιο κάτω είναι για τη λέξη κλειδί “κλειδαρας γλυφαδας”. Οι επιχειρήσεις με φυσική τοποθεσία, όπως εστιατόρια, επιχειρήσεις επισκευής, εργολάβοι, οδοντίατροι και υδραυλικοί, κλειδαράδες μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη από τη βελτιστοποίηση της παρουσίας τους στον ιστό για τοπικές ευκαιρίες αναζήτησης. Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός διαδικτυακών καταλόγων και τοποθεσιών όπου οι τοπικές επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύξουν παρουσία.

Google, Οι Bing και Yahoo έχουν όλες υπηρεσίες που επιτρέπουν στους τοπικούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να δημιουργήσουν μια καταχώριση επιχείρησης στο διαδίκτυο με τις πιο ακριβείς και ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Αυτές οι καταχωρίσεις περιλαμβάνουν γενικά έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπο των επιχειρήσεων, τον αριθμό τηλεφώνου τους, το ωράριο τους και έναν χάρτη που δείχνει την τοποθεσία της επιχείρησης. Η ποιο γνωστή σε όλους είναι η υπηρεσία της Google το google my business

τοπική αναζήτηση-local SEO

Τοπική αναζήτηση – Local SEO

2021-12-10T01:20:46+02:00

4 Comments

  1. By HCMR – ELNAIS BY HCMR April 24, 2020 at 14:30 - Reply

    […] Τοπική αναζήτηση (Local SEO) […]

  2. […] έναν οδηγό (SEO) που θα σας κατατοπίσει βήμα βήμα πως μπορείτε να […]

  3. […] φορές πληρώνουμε πολλά χρήματα να κάνουμε Adwords ή SEO για να έχουμε πωλήσεις ή γενικά trafic στην ιστοσελίδα […]

  4. […] περιεχόμενο της εικόνας. Καλό είναι αφού μιλάμε για  on page seo στο όνομα να περιλαμβάνεται και η λέξη κλειδί που […]

Leave A Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Go to Top