Αν θέλετε περισσότερες πωλήσεις στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα τα πρώτα κρίσιμα βήματα είναι  στο On-page-SEO.

Θα βρείτε πολλά άρθρα στο διαδίκτυο που προσφέρουν γενικές συμβουλές SEO αλλά πολύ λίγα που θα σας δώσουν συμβουλές που αφορούν ειδικά τις ανάγκες του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σήμερα θέλω να σας να κατανοήσετε τις βασικές on-site search engine optimization για το ηλεκτρονικό εμπόριο. Είναι η καλύτερες συμβουλές για να ξεκινήσετε και να στείλετε τα σωστά μηνύματα στην Google για να σας συστήσει άφοβα στους χρήστες που ψάχνουν εταιρίες σαν την δική σας. Ας ξεκινήσουμε.

Έρευνα ανταγωνισμού

Αν δεν έχετε ιδέα πώς να ξεκινήσετε το on-site optimization για ιστοσελίδα σας ηλεκτρονικού εμπορίου τότε το να μελετήσετε τους ανταγωνιστές σας είναι η καλύτερη αρχή. Οι μεγαλύτεροι ανταγωνιστές σας που εμφανίζονται στην πρώτη θέση της Google  σίγουρα έχουν πληρώσει αρκετά χρήματα ή έχουν ασχοληθεί πολλές πολλές ώρες για να φτάσουν εκεί.

kataskevi-istoselidon

Οι λέξεις κλειδιά είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να επικεντρωθείτε. Ιδιαίτερα θα πρέπει να αναλύσετε τις λέξεις κλειδιά που χρησιμοποιούν για τις κορυφαίες σελίδες προϊόντων τους.
Μπορείτε να δείτε αν μια ιστοσελίδα είναι βελτιστοποιημένη για μια συγκεκριμένη λέξι κλειδί με την χρήση του δωρεάν προγράμματος Moz browser extension. θα δείτε τον Τίτλο και την Περιγραφή κατασκευασμένους ώστε να τους κατανοήσουν οι μηχανές αναζήτησης και να τους κατατάξουν σωστά στις λίστες που αργότερα θα παρουσιάσουν στους χρήστες που αναζητούν κάτι ανάλογο.

on-page-seo-moz

Κλικ πάνω στην εικόνα για zoom

 

Μην σταματάτε την έρευνα εδώ. Μπορείτε να δείτε τους παγκόσμιους μεγάλους στο είδος σας τι λέξεις χρησιμοποιούν. Με την χρήση του δωρεάν online εργαλείου SEMrush. Εδώ δυστυχώς δεν έχουμε δεδομένα για το Google.gr αλλά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την ανάλυση από το Google.com ή όποιας άλλης χώρας θέλουμε να δούμε τους ανταγωνιστές μας.

SEMrush overview for keyword

Κλικ πάνω στην εικόνα για zoom

Ακόμα και εδώ μην σταματάτε να μελετάτε τις λέξεις κλειδιά. Δείτε όλες λέξεις και που χρησιμοποιούντα μέσα στο κείμενο που περιγράφετε το προϊόν που προωθείτε. Απλή κανόνες για την βελτιστοποίηση του κειμένου σας είναι:

1.)Αρχίζουμε με την λέξι κλειδί και αν δεν μπορούμε πρέπει να βρίσκετε μάσα στην πρώτη πρόταση.
2.)Πάντα την τονίζουμε περισσότερο (bold).
3.)Δεν την χρησιμοποιούμε περισσότερο από 2% στο σύνολο του περιεχομένου.
4.)Χρησιμοποιήστε συνώνυμες λέξεις πάλι μέχρι 2% μέσα στο κείμενο διάσπαρτα.
5.)Κείμενο Αποκλειστικά δικό μας. Δηλαδή ποτέ αντιγραφή κειμένου από άλλο site ακόμα αν είναι και από άλλη γλώσσα. Μπορούμε να έχουμε μερική ομοιότητα μέχρι 25%.
6.)Η λέξει κλειδί πρέπει να υπάρχει μέσα στην τελευταία φράση του κειμένου.
7.)Κείμενο υποχρεωτικά πάνω από 400 λέξεις.

Αυτά και πολλά άλλα κάνουν το κείμενό μας να το αγαπήσουν οι μηχανές αναζήτησης, με αποτέλεσμα να προτείνουν στους χρήστες.

 

On-page-seo αρχικής σελίδας

Η αρχική σελίδα είναι συνήθως που όλες οι επιχειρήσεις επικεντρώνουν τον SEO προϋπολογισμό τους αλλά και τον χρόνο τους. Αν και είναι η κορυφαία σελίδα για on-page αλλά και off-page SEO με κανένα τρόπο δεν επικεντρωνόμαστε μόνο σε αυτή. Τα βασικά χαρακτηριστικά για βελτιστοποιήσει της πρώτης σελίδας είναι:

1.) Homepage Τίτλος Tag – Ο τίτλος της ετικέτας SEO είναι ένα από τα πιο σημαντικό στοιχείο της on-site βελτιστοποίησης αναζήτησης. Θα πρέπει να περιλαμβάνει το όνομα της επιχείρησής σας, μαζί με την κύρια φράση-κλειδί που στοχεύετε. Θα πρέπει να γράψετε αυτήν την ετικέτα τίτλου σε λιγότερο από 70 χαρακτήρες και με τρόπο που να είναι ελκυστικό για τους χρήστες αναζήτηση, όπως θα το δούμε στα αποτελέσματα αναζήτησης.

2.) Homepage Meta Description – Η περιγραφή της  αρχικής σελίδας  είναι μια περιγραφή 160 χαρακτήρων της επιχείρησής σας που θα εμφανίζονται και στην αναζήτηση κάτω από την ετικέτα  τίτλου. Γράψτε με έναν τρόπο που ενθαρρύνει τους ανθρώπους να θέλουν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα σας. Και εδώ πρέπει να περιλαμβάνεται η κύρια φράση-κλειδί που στοχεύετε.

3.) Homepage Content – Το περιεχόμενο στην αρχική σελίδα σας θα πρέπει να βοηθήσει τους επισκέπτες να μάθουν περισσότερα για την επιχείρησή σας και τα προϊόντα που έχετε να προσφέρετε με σαφή και συνοπτικό τρόπο. Και εδώ πρέπει να περιλαμβάνεται η κύρια φράση-κλειδί που στοχεύετε.

 Αρχική Σελίδα – site αρχιτεκτονική

Τώρα αφού ήρθαν οι αναγνώστες στην αρχική σελίδα (ή όποια άλλη σελίδα) πρέπει να προσέξουμε την αρχιτεκτονική του site μας γιατί παίζει σημαντικό ρόλο στην βελτιστοποίηση αναζήτησης. Πρέπει άμεσα από την αρχική σελίδα να περνάμε σε κατηγορίες προϊόντων ή σε προϊόντα.

Στα Search engine bots αρέσει να υπάρχει μια σαφή βασική δομή στο site μας ώστε να είναι εύκολο να την επακολουθήσουν και να μην χιάζεται να πάνε πολύ βαθιά. Ο γενικός κανόνας για τις μηχανές αναζήτησης αλλά και για τους χρήστες είναι ότι πρέπει να έχουν τα πάντα με τρία κλικ. Δηλαδή με τρία κλικ να έχουμε φτάσει σε οποιοδήποτε προϊόν.

Product Page Optimization

Οι σελίδες προϊόντων είναι το πάν για το ψηφιακό μας κατάστημα αφού στην τελική από εκεί θα έχουμε κερδοφορία.
Εδώ τα πράγματα είναι συγκεκριμένα:
1.)Όνομα προϊόντος –  Το όνομα του προϊόντος σας είναι πολύ σημαντικό. Πρέπει να περιλαμβάνετε στον SEO τίτλο αλλά και στη διεύθυνση URL της σελίδας του προϊόν σας. Αυτό είναι ο λόγος που πρέπει να εξετάσετε την ορολογία που θα ονομάσετε το προϊόν σας.
Πρέπει να είναι κάποιος αναρτήσιμος όρος δείτε πως μπορείτε να βρείτε τον κατάλληλο αυτό όρο για όνομα προϊόντος μέσα από το Google Keyword Planner και ολοκληρώστε την αναζήτηση με το Google Trends ώστε να δείτε και τι τάση υπάρχει για αυτόν τον όρο ανά χώρα – πόλη αλλά και τη προβλέπετε για το μέλλον.

Ως πρόσθετο πλεονέκτημα, όταν οι άνθρωποι μοιράζονται το προϊόν σας στο Facebook ή το Pinterest, η λέξη-κλειδί θα είναι στον τίτλο του κοινόχρηστου αρχείου.