Τοπική αναζήτηση είναι η χρήση μιας γεωγραφικής ετικέτας, όπως μια πολιτεία, πόλη ή ταχυδρομικός κώδικας ως μέρος της φράσης αναζήτησης κατά την εκτέλεση μιας αναζήτησης. Η τοπική αναζήτηση ή τοπικό SEO είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για τις μηχανές αναζήτησης να παρέχουν σχετικά αποτελέσματα για επιχειρήσεις, προϊόντα και υπηρεσίες εντός περιορισμένης γεωγραφικής περιοχής.

Ένα παράδειγμα τοπικής αναζήτησης, που αναφέρεται ποιο κάτω είναι για τη λέξη κλειδί “κλειδαρας γλυφαδας”. Οι επιχειρήσεις με φυσική τοποθεσία, όπως εστιατόρια, επιχειρήσεις επισκευής, εργολάβοι, οδοντίατροι και υδραυλικοί, κλειδαράδες μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά οφέλη από τη βελτιστοποίηση της παρουσίας τους στον ιστό για τοπικές ευκαιρίες αναζήτησης. Υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός διαδικτυακών καταλόγων και τοποθεσιών όπου οι τοπικές επιχειρήσεις μπορούν να αναπτύξουν παρουσία.

Google, Οι Bing και Yahoo έχουν όλες υπηρεσίες που επιτρέπουν στους τοπικούς ιδιοκτήτες επιχειρήσεων να δημιουργήσουν μια καταχώριση επιχείρησης στο διαδίκτυο με τις πιο ακριβείς και ενημερωμένες πληροφορίες σχετικά με την επιχείρηση, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Αυτές οι καταχωρίσεις περιλαμβάνουν γενικά έναν σύνδεσμο προς τον ιστότοπο των επιχειρήσεων, τον αριθμό τηλεφώνου τους, το ωράριο τους και έναν χάρτη που δείχνει την τοποθεσία της επιχείρησης. Η ποιο γνωστή σε όλους είναι η υπηρεσία της Google το google my business

τοπική αναζήτηση-local SEO

Τοπική αναζήτηση – Local SEO