Το AdWords είναι ένας διαφορετικός τρόπος διαφημίσεις, που σε πολλές περιπτώσεις αν υπάρχει μια καλή υποδομή στο site που την υλοποίει μπορεί να έχει μεταβολή σε αγοραστικό κοινό  μέχρι και 70 %.

[youtube url=”fipp7cJiWJU”  width=”616″ height=”400″ autohide=”2″ autoplay=”1″ controls=”0″ rel=”0″ hd=”1″]

 

Τι σημαίνει αυτό?  Ότι οι χρήστες που επισκέπτονται το site σας μέσα από το AdWords οι 70 από τους 100 θα μεταβούν στην πράξη που θέλετε είτε είναι αγορά, εγγραφή σε κάποιο newsletter, συμπλήρωση κάποιου ερωτηματολογίου, η μια απλή επίσκεψημότητα για να αποκτήσετε απλά κοινό με απώτερο σκοπό.

Όλο αυτό δεν γίνετε μαγικά απλά έχεις πολλές δυνατότητες να παίξεις με ποιες λέξεις ή φράσεις  κλειδιά θα εμφανιστείς στις πρώτες θέσεις της Google οπότε είναι απόλυτα εξασφαλισμένο ότι αυτός που θα κάνει κλικ στην διαφήμιση θα έχει ένα και μόνο λόγο αυτόν που ζήτησε να βρει.

Παράδειγμα αν κάποιος ψάχνει για “gps” μπορεί να θέλει απλά να ενημερωθεί τι γίνετε στην αγορά  ή  να βρει αναβαθμίσεις. Αν όμως ψάχνει για “gps αγορά νότια προάστια”  τότε είναι πολύ μεγάλες οι πιθανότητες να είναι ένας χρήστης που έχει αποφασίσει να αγοράσει GPS.

Υπάρχουν πολλές ιστορίες ανθρώπων που χρησιμοποιώντας το Ad της Google κατάφεραν να ισορροπήσουν την εταιρεία τους  από μια σίγουρη καταστροφή ή και να φέρουν πολλοί μεγάλα κέρδη. Μπορείτε να δείτε τέτοιες ιστορίες στην επίσημη ιστοσελίδα.

Τεχνικά όλη η λειτουργία του συστήματος δεν είναι πολύ δύσκολη στην διαχείριση αλλά θέλει διάβασμα ή εκπαίδευση και σίγουρα στενή παρακολούθηση. Και εδώ όπως και στο SEO το πρώτο πράγμα που παίζει τον μεγαλύτερο ρόλο είναι η σωστή επιλογή στις λέξεις ή φράσεις κλειδιά.

Και προσωπικά πιστεύω ότι το μυστικό είναι να έχεις ένα καλοστημένο site με καλό onpage seo ώστε να έχεις μια καλή βαθμολογία στην δημοπρασία όποιας αναζήτησης συμμετέχετε.

Να δούμε τι πρέπει να προσέξετε, λίγο πολύ για να στήσουμε μια καλοστημένη καμπάνια στο AdWords, ακολουθούμε την λογική του SEO.

 

Τι πρέπει να έχει μια καλοστημένη καμπάνια AdWords:

1.)   Πολύ καλή έρευνα λέξεων ή και φράσεων κλειδιών.

2.)   Πολύ καλό τίτλο ώστε να μήνη ο χρήστης σε εμάς και να μην πάει στην επόμενη διαφήμιση.

3.)   Την καλύτερη Περιγραφή αφού μετά τον τίτλο θα πάει σε αυτή. Εδώ λέμε στον “χρήστη ότι επιτέλους βρήκες του ιδικούς καλώς όρισες”

4.)   Άμεση σχέση της διαφήμισης με την σελίδα που περνάμε τον χρήστη. Ότι του περιγράφουμε του το δίνουμε και μάλιστα το κάτι παραπάνω θα τον κάνει να πράξει αυτό που θέλουμε.

[highlight2 variation=”orange”]Σκεφτείτε σαν πελάτης για να δημιουργήσετε πετυχημένες καμπάνιες, εσείς θα κάνατε κλικ στην διαφήμιση σας?[/highlight2]

Εκπαιδευτικοί οδηγοί για το AdWords | Συμβουλές για διαφήμιση στο διαδίκτυο μέσα από την Google