Η ταχύτητα σε μια ιστοσελίδα είναι μια από τις βασικότερες αιτίες για την αποτυχία της ή επιτυχία της. Πολλοί θεωρούν την ιστοσελίδα τους πολύ γρήγορη είναι όμως αλήθεια? Μπορούμε να δούμε πραγματικά την ταχύτητα της ιστοσελίδας μας; Αν μια σελίδα είναι αργή σίγουρα ο χρήστης θα την αφήσει και θα πάει στην επόμενη.

Ένας από τους βασικότερους παράγοντες που εξετάζει η Google για να αποφασίσει αν η σελίδα μας θα εμφανίζεται μέσα στα πρώτα οργανικά αποτελέσματα είναι η ταχύτητα φόρτωσης της (SEO).

Υπάρχουν πολλά online εργαλεία για να δείτε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας, όμως ποιο είναι το αυθεντικό μέσο για να ελέγξετε την ταχύτητα της;

Η απάντηση είναι το Google Page Speed ​​Insight.

ελέγξετε την ταχύτητα της ιστοσελίδας σας

Κλικ πάνω στην εικόνα για zoom

Μόλις εισάγετε το url του δικτυακού τόπου και κάντε κλικ στο κουμπί Ανάλυση θα σας δείξει την κατάταξη της σελίδας σας όσο αφορά τη ταχύτητα φόρτωσης.

speed-test-site-google

Κλικ πάνω στην εικόνα για zoom

Το Google Page Speed ​​Insight όχι μόνο σας δίνει μια αριθμητική βαθμολογία με άριστα το 100, αλλά και να σας ενημερώνει για τους παράγοντες βελτίωσης που μπορούν να εφαρμοστούν για να ενισχυθεί η ταχύτητα της ιστοσελίδας σας για την καλύτερη βαθμολογία που θα οδηγήσει στην υψηλότερη κατάταξη στις μηχανές αναζήτησης.

Τρεις συμβουλές για να κάνετε ποιο γρήγορο το wordpress.