Άνοιγμα αρχείων rar

Άνοιγμα αρχείων rar

Τα αρχεία με κατάληξη rar είναι συμπιεσμένα αρχεία για εξοικονόμηση χώρου. Συνήθως τα χρησιμοποιούμε για την αποστολή πολλών αρχείων σε ένα mail.
Δημιουργούμε ένα άδειο φάκελο και εκεί τοποθετούμε όλα τα αρχεία που θέλουμε να στείλουμε με κάποιο mail. Χρησιμοποιούμε κάποιο πρόγραμμα συμπίεσης αρχείων όπως τα winrar, zip και πολλά άλλα και συμπιέζουμε τον φάκελο δηλαδή μικραίνουμε τον όγκο του.

7-zip είναι ένα δωρεάν πρόγραμμα που ανοίγει rar και zip αρχεία και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για όλες τις εκδώσεις των windows αλλά και linux φυσικά.

Το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό όταν τα αρχεία μας είναι φωτογραφίες έγγραφα (word) λογιστικά φύλλα (xls) και πολλά άλλα.
Επειδή όμως πλέον υπάρχουν πολλές καταλήξεις συμπιεσμένων αρχείων και δεν χρησιμοποιούν όλοι οι χρήστες κοινά προγράμματα είναι καλό να διαθέτουμε κάποιο που να μπορεί να επεξεργαστεί τους ποιο πολλούς τύπου συμπιεσμένων αρχείων. Το καλύτερο και δωρεάν πρόγραμμα για άνοιγμα συμπιεσμένων αρχείων είναι το 7-zip. Είναι εντελώς δωρεάν γιατί ανήκει στην οικογένεια του ελεύθερου λογισμικού.

Το 7-zip δημιουργεί συμπιεσμένα αρχεία σε μορφή 7z, ZIP, GZIP, BZIP2 και TAR, ενώ διαβάζει συμπιεσμένα αρχεία RAR, CAB, ISO, ARJ, LZH, CHM, Z, CPIO,RPM, DEB και NSIS.

Μέγεθος: 1.2 – 1.7 MB
Λειτουργικό σύστημα: Windows 2000, xp, vista, 7, 8,
Κατασκευαστής: Igor Pavlov
Πηγή: 7-zip.org

 

Να θυμάστε ότι μετά από την εγκατάσταση του προγράμματος να διαγράψετε το αρχείο exe αφού σας είναι άχρηστο και καταλαμβάνει χώρο στον υπολογιστή σας.

Για όσους δεν θέλουν να κάνουν εγκαταστάσεις προγραμμάτων στον υπολογιστή τους υπάρχει πάντα και η λύση των προγραμμάτων portable.

7-Zip Portable.

 1. Αθανάσιος ΚαστανάςΑθανάσιος Καστανάς12-30-2014

  Πλήρης σωστή περιγραφή ξεκάθαρη. Από τις καλύτερες που έχω διαβάσει.
  Ευχαριστώ!!!

 2. MariosMarios08-08-2017

  Θα ήθελα να ρωτήσω πως λειτουργεί η συμπίεση αρχείων, εννοώ πως καταφέρνει να τα συμπιέσει;
  Ρωτάω γιατί ήθελα να συμπιέσω 70 φωτογραφίες των 708 ΜΒ οι οποίες συμπιέστηκαν σε αρχείο rar των 705 ΜΒ.
  Στην ουσία ρωτάω μία γενική ερώτηση για τα συμπιεσμένα αρχεία και μία άλλη, γιατί έγινε αυτή η «πατάτα «

Leave a Reply